Kronika PP Domžale: Udarila svojo mati

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 24. 8. 2020 do 30. 8. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali dve prometni nesreči, več vlomov in tatvin, začasno odvzeli dva vozniška dovoljenja ter bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Pri kateri je bilo ugotovljeno, da sta se mati in njena polnoletna hči sprli, pri čemer je hči udarila svojo mater. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

24. 8. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil. Na kraju je bilo  ugotovljeno, da je do  prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje enega izmed voznikov. V prometni nesreči se je eden izmed voznikov lahko telesno poškodoval, zdravniško pomoč pa bo iskal naknadno sam. Skupna  materialna škoda znaša za okoli 6.000 EUR. Vozniku povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

24. 8. 2020 – TATVINA VRTNEGA POHIŠTVA
Policisti so bili obveščeni o tatvini vrtnega pohištva. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do nezavarovanega prostora za piknik ter odtujil dva senčnika, ležalnike in hladilnik ter s tem lastnika oškodoval  za okoli 1.600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 8. 2020 – VLOM V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi vhodna vrata podjetja vlomil v notranjost, kjer je odtujil dokumentacijo, gotovino, več avtomobilskih  ključev in hidravlično orodje. Materialna škoda znaša za okoli 8.000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 8. 2020 – POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o požigu zabojnikov za smeti v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznano snovjo zanetil požar na  enem  izmed zabojnikov za smeti na ekološkem otoku, požar pa se je nato razširil na ostale zabojnike. Požar je bil pogašen s strani gasilcev CZR Domžale. Nastala je materialna škoda za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 8. 2020 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA V DOMŽALAH
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini električnega skiroja v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v Domžalah odtujil zavarovano električno kolo znamke Segway Ninebot ter s tem lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 8. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na  podlagi  23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 8. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola.  Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

27. 8. 2020 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz vrtne ograje odstranil ključavnico obešanko in tako prišel do vrtne lope, kjer je z neznanim predmetom poškodoval vrata lope in iz notranjosti odtujil vodno črpalko. Materialna škoda znaša za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 8. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so pri kontroli prometa dvema voznikoma, ki sta vozila osebno vozilo pod vplivom alkohola, začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

28. 8. 2020 – TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh koles v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v Domžalah odtujil žensko mestno električnego kolo znamke Letric 20 LS Neom, črne barve in žensko  gorsko kolo sivo roza barve v skupni vrednosti 750 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 8. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesa z motorjem in osebnega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi  izsiljevanje  prednosti voznika kolesa z motorjem, ki je v trčenju utrpel lahke telesen poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Zdravstveni dom Domžale. Zaradi  kršitve zakona o Cestno prometnih predpisih bo povzročitelju, vozniku  kolesa z motorjem, naknadno izdan plačilni nalog. Skupna materialna škoda znaša za okoli 2200 EUR.

30. 8. 2020 – KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo, da sta prišli v spor mati in njena polnoletna hči, pri čemer je hči udarila mater. Zoper kršiteljico bodo policisti izvedli ustrezni ukrep.

***************************************************************************************

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2020/2021

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem  prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej  opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU

Voznike opozarjamo, da bo policija vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na kršitve  kajenja  v  vozilih  ob  prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju uporabe tobačnih  izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov  (povezani  izdelki  so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen tobaka za žvečenje  in tobaka za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma uporablja tobak, tobačne  izdelke in povezane izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi