Kronika PP Domžale: Trčil v parkirano vozilo, na počivališču iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 600 litrov goriva

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 16. 01. 2022 do 22. 01. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, zlorabo bančne kartice ter vlom v gostinski lokal. Obravnavali so tudi dve prometni nesreči I. kategorije in prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Obveščeni so bili o prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika, ki je trčil v parkirano vozilo, katerega je nato odbilo v naslednje parkirano vozilo in ga tudi poškodovalo. Policisti so imeli v postopku voznico osebnega vozila za katero so v postopku ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola.

Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

16. 1. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v nesreči udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti enega izmed voznikov. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 5.500 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

16. 1. 2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do parkiranega vozila in iz njega odtujil obe registrski tablici, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 40 EUR.

17. 1. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, ki se je zgodila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika, ki je trčil v parkirano vozilo. Parkirano vozilo je nato odbilo v naslednje parkirano vozilo in ga tudi poškodovalo. Povzročitelju prometne nesreče je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,39 mg/l. Nadaljnja vožnja je bila kršitelju prepovedana, vozniško dovoljenje pa odvzeto za čas 24 ur. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 3.000 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

18. 1. 2023 – TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM
Storilec je iz odprte shrambe ob stanovanjski hiši vzel kolo s pomožnim motorjem znamke Tomos, tip Yungstr r2, št. šasije ZZ1A26DAC00522484, letnik 2017, modre barve, reg. št. KR8E-K9. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 800 eur.

20. 1. 2023 – ZLORABA BANČNE KARTICE
Policisti so bili obveščeni o zlorabi bančne kartice podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na medmrežju prišel do zapisa bančne kartice lastnice, ter nato s pomočjo navedenega opravil več avtorizacij iz bančnega računa. Z opisanim je storilec lastnico oškodoval za 112 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 1. 2023 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na počivališču iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 600 litrov goriva in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 890 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 1. 2023 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega vozila za katero so v postopku ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti voznici prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 1. 2023 – TATVINA CERADE
Policisti so bili obveščeni o tatvini cerade. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec in parkiranega priklopnega vozila izvršil tatvino cerade ter s tem lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR.

22. 1. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo enega izmed udeležencev. V nesreči sta se oba udeleženca telesno poškodovala, katera sta bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled na UB KC v Ljubljano. Zaradi kršitev določil ZPrCP so policisti povzročitelju izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 4.000 EUR

22. 1. 2023 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec razbil steklo na vhodnih vratih lokala ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Z dejanjem pa je storilec lastniku povzročil za okoli 600 EUR materialne škode. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi