Kronika PP Domžale: Tatvine, ponarejen bankovec, nasilnež in zalezovalec …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 11. 4. 2022 do 17. 4. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, zasegli manjšo količino prepovedane droge, zasegli bankovec, ki bi bil lahko ponarejen ter obravnavali nasilje v družini in zalezovanje. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da je izven zakonski partner več let tako fizično kot psihično znašal nad svojo partnerko in jo spravljal v podrejen položaj, po končani zvezi pa ji grozil in jo zalezoval. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

14.4.2022 – PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB
Na policijski postaji se je zglasila državljanka Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podala namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Izpolnjeni so bili vsi formularji, ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

14.4.2022 – PONAREJEN BANKOVEC ZA 20 EUR
Policisti so bili obveščeni, da so zaposleni v eni izmed trgovin ob strankinem plačilu artiklov posumili, da plačuje z bankovcem za 20 EUR, ki bi lahko bil ponarejen. Bankovec je bil zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo.

14.4.2022 – KD NASILJE V DRUŽINI IN ZALEZOVANJE, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da se je izven zakonski partner več let tako fizično kot psihično znašal nad svojo partnerko in jo spravljal v podrejen položaj, po končani zvezi pa ji grozil in jo zalezoval. Na podlagi vseh zbranih obvestil je bil storilcu izrečen ukrep prepovedi približevanja po 60. členu ZNPPOL. Ukrep je bil naknadno poslan v nadaljnjo presojo dežurnemu preiskovalnemu sodniku. V zvezi kaznivega dejanja Nasilja v družini bo zoper storilca podana kazenska ovadba na pristojno sodišče

14. 4. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. V primeru pozitivne analize zaseženega bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

15.4.2022 – TATVINA SKIROJA IN MOBILNEGA TELEFONA
Storilec je izpred stanovanjske hiše v okolici Domžal odtujil skiro modro-črne barve in mobilni telefon znamke Realme, črne barve v ovitku, katerega je oškodovani odložil na skiro. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 300 EUR.

15.4.2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v prometni nesreči udeleženi voznici osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču. V prometni nesreči se je lahko telesno poškodovala udeleženka – voznica osebnega avtomobila, katera je bila z reševalnim vozilom odpeljana na UB KC na pregled. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini okoli 13.000 EUR. Policisti bodo kršiteljici naknadno izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil ZPrCP.

16.4.2022 – TATVINA ARTIKLOV
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v trgovini, s polic, vzel več kozmetičnih proizvodov v vrednosti 622,93 EUR, ter si jih protipravno prilastil.

17.4.2022 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila, ko je voznik opravljal počitek, odtujil okoli 300 litrov goriva in s tem oškodoval pravno osebo za okoli 460 EUR.

**************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi