Kronika PP Domžale: Tatvine koles, vinjeni vozniki, nasilje v družini …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 10. 8. 2020 do 17. 8. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden začasno odvzeli več vozniških dovoljenj, zasegli osebni vozili, posredovali pri dveh tatvinah in zatajitvi denarja ter obravnavali nasilje v družini. V slednjem primeru so z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori policisti ugotovili, da je partner v prisotnosti otroka nad svojo partnerko že dalj časa izvajal fizično in psihično nasilje. S strani policistov in kasneje sodišča je partner prejel prepoved prepovedi približevanja partnerki  in njunemu otroku. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

10. 8. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku  so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

10. 8. 2020 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred stanovanjske hiše  odtujil tam parkirano, odklenjeno, moško gorsko kolo Focus, Whistler Disc, 55XL, bele barve z rdečimi črtami in  s tem lastnika oškodoval za okoli 60 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 8. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku  so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11. 8. 2020 – ZATAJITEV DENARJA
Policisti so bili obveščeni o zatajitvi denarja na bančnem avtomatu. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec na bančnem avtomatu dvignil denar, katerega pa je po dvigu pozabil v reži bankomata in odšel s kraja. Ko se je oškodovanec nato vrnil nazaj do bankomata, v reži bankomata njegovega denarja ni bilo. Z opisanim dejanjem  je neznani storilec oškodovanca oškodoval za 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 8. 2020 – TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega avtodoma  izvršil tatvino koles znamke Specializet, Sirrus, sivo črne barve, znamke Specializet, Pitch, turkizno modre  barve in znamke Specializet, Pitch, sivo roza barve. Z navedenim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za  okoli 1.400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 8. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13. 8. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori so policisti ugotovili, da je partner v prisotnosti njunega otroka nad svojo partnerko že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V  skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki in njunemu otroku. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep potrjen in podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

13. 8. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi terasna vrata, vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil več kosov zlatnine. Z  navedenim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 8. 2020 – KRŠENJE JAVNEGA REDA IN MIRU, TER ODREJENO PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru. Ob prihodu policistov na kraj in v postopku s kršiteljem se močno vinjeni kršitelj še vedno ni umiril in je s kršitvami kljub zakonitem ukazu policistov nadaljeval, zaradi  česar so policisti kršitelju odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje po 109/II členu ZP-1. Policisti so kršitelju zaradi kršitev ZJRM-1 izdali plačilni nalog.

14. 8. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega vozila pod vplivom prepovedanih drog. Zaradi opisanega je bil voznici odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonila. Voznici so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

14. 8. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri je imel na vozilu nameščeni odtujeni reg. tablici. Odtujeni reg. tablici so policisti vozniku zasegli in ju bodo poslali na pristojno UE. Nadalje je  bilo v postopku z voznikom ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP  zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, prav tako pa bodo zoper njega po vseh zbranih obvestilih podali tudi kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

16. 8. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku  so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi