Kronika PP Domžale: Tatvina osebnega vozila BMW X5 z dvorišča, nasilnež se je spravljal nad bivšo partnerico

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 29. 5. 2023 do 4. 6. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču avtoceste, vlom v podjetje in vlom v osebni avtomobil. Obveščeni so bili o prometni nesreči, o nasilju v družini, kjer je mož, v družinski skupnosti, katera je razpadla, grdo in ponižujoče ravnal z bivšo zakonsko partnerko, jo žalil, jo zasledoval, ter jo z nasilnim omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v podrejen položaj. V postopku so imeli kršitelja, ki sta imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

29. 5. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta v prometni nesreči udeležena voznica in voznik osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila, kateri bodo policisti naknadno izdali plačilni nalog. V prometni nesreči so se telesno poškodovali voznica osebnega avtomobila, voznik osebnega avtomobila in sopotnik v osebnem avtomobilu voznika. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 9.000 EUR.

30. 5. 2023 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz neograjenega dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkiran OA, BMW, X5 xDrive, bele barve in z opisanim lastnico oškodoval za okoli 38.000 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 5. 2023 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega avtomobila na katerem razbil steklo prednjih desnih vrat in neovirano vstopil vanj. Iz notranjosti vozila je storilec odtujil denarnico z vsebino. V zgoraj opisanem je storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 5. 2023 – TATVINA DVEH KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz zaklenjenega atrijskega dvorišča odtujil tam parkirani kolesi znamke Focus, Black Rider, sivo-črne barve in kolo znamke Merida, sivo-črne barve. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 490 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 5. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Navedeno so policisti kršitelju zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

31. 5. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Navedeno so policisti mladoletnemu kršitelju zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper mladoletnega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. 6. 2023 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je mož, v družinski skupnosti, katera je razpadla, grdo in ponižujoče ravnal z bivšo zakonsko partnerko, jo žalil, jo zasledoval, ter jo z nasilnim omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v podrejen položaj. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu na podlagi 60. člena ZNPPOL izrekli prepoved približevanja. Izrečeni ukrep je bil posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, katera je izrečeni ukrep potrdila in podaljšala še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

1. 6. 2023 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in na neugotovljen način vstopil vanj. Iz notranjosti vozila je storilec odtujil ročno uro znamke Rolex. V zgoraj opisanem je storilec lastnika oškodoval za okoli 18.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2023 – VLOM V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do ograjenega in zaklenjenega industrijskega objekta. Z odstranitvijo kovinskega nosilca z nameščeno ključavnico obešanko je vstopil v zaklenjeno pisarno navedenega industrijskega objekta in iz notranjosti le te odtujil notranjo enoto klimatske naprave. Po opisanem je iz zunanjosti objekta odtujil še zunanjo enoto le te. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 6. 2023 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izpred stanovanjske hiše odtujil tam parkirano kolo z motorjem znamke Peugeot, Jet Force 50, sive barve, skupaj s prometnim dovoljenjem. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Navedeno odtujeno kolo z motorjem je bilo kasneje najdeno. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 6. 2023 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču avtoceste. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega vlečnega vozila in iz njegovega rezervoarja odtujil za okoli 500 EUR goriva. Z opisanim je storilec oškodoval tuje podjetje. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi