Kronika PP Domžale: Tatvina kriptovalut, odpeljal smrekovo hlodovino, najdba bankovcev …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 10. 2021 do 31. 10. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, vloma v osebni vozili, poškodovanje čebelnjaka, prometni nesreči, od tega je v enem primeru povzročitelj pobegnil s kraja, vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in kaznivo dejanje prikrivanja, nasilje v družini ter primer računalniške kriminalitete. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v kripto denarnico na spletni strani Bitstamp last oškodovanca in mu odtujil kriptovaluto Bitcoin in XLP v večji vrednosti. Zaposleni na bencinskem servisu v okolici Domžal pa so policiste obvestili o najdenih štirih bankovcih za 50 EUR, ki so ležali na tleh. V kolikor se lastnik prepozna in pogreša navedeni denar, se naj zglasi na domžalski policijski postaji. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

25.10.2021 – TATVINA PNEVMATIK IZ ODKLENJENEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini pnevmatik. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila izvršil tatvino štirih novih pnevmatik in s tem dejanjem oškodoval lastnika za 181,60 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.10.2021 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP IN KAZNIVO DEJANJE PRIKRIVANJE
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega vozila z nameščenimi različnimi registrskimi tablicami, kateri ne pripadata vozilu. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da registrski tablici izvirata iz kaznivega dejanja, voznica pa je vozila vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP so ji policisti vozilo zasegli in ga s pogodbeno avto vleko odpeljali v hrambo. Prav tako sta ji bili zaseženi registrski tablici, ki bosta poslani na upravno enoto. Policisti bodo zoper kršiteljico podali obdolžilni predlog, v zvezi kaznivega dejanja prikrivanje pa kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

25.10.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je NN voznik trčil v stebriček zapornice frizerskega salona, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve neznanega voznika.

26.10.2021 – POŠKODOVANJE ČEBELNJAKA
Policisti so bili s strani lastnika obveščeni, da mu je neznani storilec poškodoval čebelnjak. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je neznani storilec s pirotehničnimi sredstvi poškodoval vrata čebelnjaka ter s tem lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve neznanega storilca.

27.10.2021 – NAJDENA GOTOVINA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti so bili s strani zaposlenih na bencinskem servisu na območju Domžal, obveščeni, da so 25.10.2021 okoli 17.20 ure na tleh našli bankovce 4 x 50 EUR. Navedeni bankovci so bili proti potrdilu zaseženi. V kolikor se lastnik prepozna in pogreša navedeni denar, se naj zglasi na tukajšnji policijski postaji.

28.10.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja enega izmed voznikov. Materialna škoda znaša skupno 4.000 EUR. Zaradi kršitve ZPRCP je bil povzročitelju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

28.10.2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem in na vzvod vlomil v notranjost skozi pritlično okno vendar je nato od dejanja odstopil in kraj neovirano zapustil. Materialna škoda znaša 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

29.10.2021 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata vozila in iz njega izvršil tatvino dveh denarnic z dokumenti in denarjem. Z dejanjem je lastnici oškodoval za okoli 850 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.10. 2021 – PRIJAVA KD NASILJA V DRUŽINI, PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP IN ODREJEN PRIPOR
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni že dlje časa izvajal psihično in fizično nasilje. Zaradi navedenega so policisti osumljenemu na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje. Osumljeni je bil priveden k dežurnem preiskovalnemu sodniku na sodišču v Ljubljani, kateri pa je zanj odredil pripor.

30.10.2021 – TATVINA LESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini lesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na neugotovljen način s kraja odpeljal okoli 10m3 smrekove hlodovine ter s tem lastnika oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.10.2021 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal vlomiti v osebni avtomobil, kar pa mu ni uspelo, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. S tem dejanjem je lastniku povzročil za okoli 800 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31.10.2021 – TATVINA ORODJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene vrtne lope izvršil tatvino električne krožne žage ter več kosov različnega akumulatorskega orodja in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31.10.2021 – PRIJAVA RAČUNALNIŠKE KRIMINALITETE
Policisti so bili obveščeni o računalniški kriminaliteti. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljeni lokaciji na neugotovljen način vstopil v kripto denarnico na spletni strani Bitstamp last oškodovanca in mu odtujil kriptovaluto Bitcoin in XLP v večji vrednosti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi