Kronika PP Domžale: Tatovi odnesli defibrilator

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 31. 8. 2020 do 6. 9. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin in vlomov, vožnjo pod vplivom alkohola ter prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa s pomožnim motorjem zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel ter se pri tem telesno poškodoval. Policisti so v postopku ugotovili, da voznik vozilo vozil pod vplivom alkohola. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

1. 9. 2020 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 28.8.2020 do 30.8.2020 med 18.30 in 16.00 iz odklenjene lesene lope odtujil moško kolo znamke Trek, 7100 FX. Materialna škoda znaša cca. 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 9. 2020 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo in tatvini orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod odprl zadnja vrata tovornega vozila – kombija ter iz notranjosti, odtujil več kosov  delovnega  –  električnega orodja. Materialna škoda znaša okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 9. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imeli v posesti ročno zvit cigaret z delci posušene rastline, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Ročno zvit cigaret je bil osebi zasežen uveden pa bo hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

3. 9. 2020 – TATVINA DEFIBRILATORJA V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini defibrilatorja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 2.9.2020 do 3.9.2020 iz odklenjene omarice nameščene na steni stavbe odtujil defibrilator znamke Schiller, bele barve, v  modrem zaščitnem ovitku. Materialna škoda znaša okoli 450 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 9. 2020  –  VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA,  ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN PRIDRŽANJE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola, prav tako pa je vozil neregistrirano in nezavarovano vozilo. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 9. 2020 – VLOM V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na vzvod skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere je odtujil denar in zlatnino. Z opisanim dejanjem je storilec lastnika  oškodoval za okoli 6.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 9. 2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, v kateri je bil udeležen voznik motorja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kolesa s pomožnim motorjem zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel, pri čemer se je telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da je vozil pod vplivom alkohola. Zaradi več kršitev bo kršitelj prejel plačilni nalog.

5. 9. 2020 – VLOM V KLETNE PROSTORE BLOKA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kletne prostore bloka. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v kletnih prostorih prerezal verigo na vratih ter tako prišel v zaklenjen prostor iz katerega je odtujil več ročnega baterijskega orodja. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR.

6. 9. 2020 – TATVINA DELOV GRADBENEGA STROJA
Policisti  so bili obveščeni o tatvini priključkov za bager. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na gradbišču izvršil tatvino dveh žlic za izkop ter priključka za navedene žlice. S tem je lastnika oškodoval za okoli 9.500 EUR.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi