Kronika PP Domžale: Tatovi izpred gospodarskega poslopja ukradli traktor, na parkirišču oskubili avto …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 1. 2021 do 24. 1. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov in tatvin, zasegli prepovedane droge, vinjeni voznici začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter posredovali pri prometni nesreči. Policisti so obravnavali tudi tatvino traktorja, ki je bil odtujen izpred gospodarskega poslopja. Pred krajo je storilec odklopil pripeto cisterno ter nato zagnal motor traktorja in se odpeljal. Traktor je bil naknadno s strani policistov najden in vrnjen lastniku. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

19. 1. 2021 – VLOM V GRADBENI KONTEJNER
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gradbeni kontejner. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med 18. 1. 2021 in 19. 1. 2021 vlomil v gradbeni kontejner in iz njega odtujil rezalko za asfalt, teptalec, akumulatorski vrtalnik in kotni brusilnik znamke Hitachi ter udarno kladivo znamke Makita. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 2500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero so ugotovili, da je le tega vozila pod vplivom alkohola. Policisti so voznici začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

20. 1. 2021 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na območju Mengša v začetku meseca decembra. Ugotovljeno je bilo, da  je neznani storilec pristopil do parkiranega tovornega vozila, vlomil v notranjost kabine ter iz notranjosti odtujil ENC napravo za elektronsko cestninjenje na območju Hrvaške AC. Policisti nadaljujejo z delom.

21. 1. 2021 – TATVINA ATOMOBILSKIH DELOV
Policisti so bili obveščeni o tatvini avtomobilskih delov iz parkiranega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec pristopil do parkiranega osebnega avtomobila znamke Audi ter iz njega odtujil parkirni senzor, šobi za  pranje žarometov, prednjo zaščitno masko meglenk, ter prednji meglenki. Materialna škoda znaša za okoli 3.000 EUR. Policisti nadaljuje z delom.

21. 1. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik električnega skiroja. Voznik osebnega avtomobila je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v voznika električnega skiroja, kateri je pripeljal po prehodu za pešce, ob trku pa je padel po tleh in se lažje poškodoval. S kraja je bil odpeljan z reševalnim  vozilom. Policisti so povzročitelju kot tudi vozniku skiroja izdali plačilni nalog.

21. 1. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti zavitek z neznano belo grudasto snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo –  heroin. Zavitek z snovjo mu je bil zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bodo policisti zoper osebo ustrezno ukrepali.

22. 1. 2021 – TATVINA TRAKTORJA
V noči iz 21.1.2021 na 22.1.2021 je storilec izpred gospodarskega poslopja odtujil traktor znamke Fendt 415 Vario, letnik 2008. Pred tem je storilec odklopil pripeto cisterno za gnojevko, zagnal motor traktorja in se z njim odpeljal. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 55.000 EUR. Traktor je bil naknadno s strani policistov  najden in vrnjen lastniku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca.

22. 1. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
V poznih popoldanskih urah 22.1.2021 je storilec skozi balkonska vlomil v stanovanjsko hišo v Dobu in pregledal prostore, nato pa iz neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil. Z navedenim je lastniku na objektu povzročil materialno škodo v višini okoli 500 EUR.

23. 1. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

24. 1. 2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o  tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik pristopil do parkiranega tovornega vozila, odprl pokrov rezervoarja ter iz njega izvršil tatvino 400 litrov nafte in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 450 EUR.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh!!!) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi