Kronika PP Domžale: Tatovi in vlomilci spet na delu

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 9. 2023 do 10. 9. 2023

Domžalski policisti so imeli minuli teden polne roke dela. Največ je bilo raznovrstnih tatvin in vlomov. Med drugim so obravnavali tudi vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, kaznivo dejanje nasilja v družini, vožnjo e-skirojev brez čelade, prometno nesrečo ter bili obveščeni o goljufiji preko spleta. Pri kateri je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z računa oškodovanke odtujil 17.650 EUR. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

4. 9. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz terase stanovanjske hiše odtujil tam parkirano kolo znamke Pinarello FP6, belo-rdeče barve, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 1.300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 9. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz ograjenega dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirano žensko električno kolo znamke Cube, ter z opisanim lastnico oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 9. 2023 – VLOM V AVTODOM
Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtodom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval cilindrični vložek ključavnice avtodoma in iz njega odtujil mobilni telefon ter denarnico z vsebino, ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 9. 2023 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG MOTORJA
Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi neregistrirano kolo z motorjem brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo zaseženo kolo z motorjem. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

5. 9. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o poškodovanem drogu javne razsvetljave. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik, zaradi nepravilnega premika trčil v drog javne razsvetljave in nato odpeljal s kraja, ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. Na drogu javne razsvetljave je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 2000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 9. 2023 – VLOM V GARAŽO IN TATVINA ELEKTRIČNIH KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh koles. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod odprl vrata garaže, ter tako prišel v notranjost iz katere je izvršil tatvino dveh električnih koles, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 4050 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 9. 2023 – TATVINA MIZARSKEGA ORODJA IZ KESONA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini mizarskega orodja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost lastnika in iz odklenjenega kesona vozila izvršil tatvino kovčka z različnim mizarskim orodjem, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 9. 2023 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec med zgornji rob sovoznikovih vrat in streho vozila potisnil neznani predmet in tako odprl vrata na vzvod. Neznani storilec je nato pregledal notranjost in odtujil 210 EUR in  bančni kartici, ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 9. 2023 – TATVINA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini iz vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila odtujil 200 EUR, mobilni telefon inr bančno in osebno izkaznico, ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 9. 2023 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odklenjene lope odtujil električni skiro, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za 449 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 9. 2023 – KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da zakonski partner, v družinski skupnosti grdo in ponižujoče ravna s svojo ženo, jo žali, ji onemogočal vstop v stanovanje, ter jo z nasilnim omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v podrejen položaj in preganjal iz skupnega bivališča. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu na podlagi 60. člena ZNPPOL izrekli prepoved približevanja. Izrečeni ukrep je bil posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, katera je izrečeni ukrep potrdila in podaljšala še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

7. 9. 2023 – KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJA PREKO SPLETA
Policija je bila obveščena o goljufiji preko spleta. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec lažno zatrjeval oškodovanki, da bo na svoj TRR račun prejela izplačilo donosa vložka v kriptovalute in jo s tem zapeljal, da je neznanemu storilcu omogočila oddaljen dostop do mobilnega telefona, nakar je storilec dostopil do njene spletne banke in z računa oškodovanke odtujil 17.650 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 9. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne smeri in strani vožnje trčil v pravilno nasproti vozeči osebni avtomobil, nato pa še v avtomobil za njim. Pri tem je nastala skupna materialna škoda za okoli  7.000 EUR. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da je voznik povzročitelj vozil pod vplivom alkohola zaradi česar mu je bilo na podlagi 113a čl. ZP-1 odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

8. 9. 2023 – VOŽNJA E-SKIROJEV BREZ ZAŠČITNE ČELADE
Policisti so imeli v postopkih več mladoletnih oseb, ki so vozili električne skiroje brez nameščene varnostne čelade. O postopku z mladoletnimi so bili obveščeni starši, zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa pa bodo napisani obdolžilni predlogi na pristojno sodišče.

8. 9. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti neznano posušeno rastlino, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi proti potrdilu zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi