Kronika PP Domžale: Tatove zamikale denarnice

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. 9. 2022 do 2. 10. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, med drugim tudi tatvini dveh gorskih koles in osebnega vozila. Obravnavali so vlom v dve osebni vozili in vlom v tovorni del vozila, pri čemer je storilec s primernim orodjem na vzvod skozi vrata tovornega dela vlomil v vozilo in iz notranjosti odtujil več kosov akumulatorskega ročnega orodja znamke Makita. Obveščeni pa so bili tudi o prometni nesreči s samoudeležbo mopedista, o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in o prometni nesreči med osebnim in tovornim vozilom. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

26. 9. 2022 – TATVINA DENARNICE Z DOKUMENTI
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice z dokumenti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec oškodovanki v prodajalni odtujil denarnico z dokumenti in gotovino, ter jo s tem dejanjem oškodoval za okoli 100 EUR.

26. 9. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica OA, z vozilom namesto vzvratno zapeljala naprej v smeri gradbišča, nato pa tam prebila in podrla gradbeno ograjo in z vozilom zgrmela po pobočju navzdol cca. 5 metrov globine ter z vozilom pristala na strehi. V prometni nesreči se je voznica lahko telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljana v UBKC Ljubljana. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 5000 EUR.

27.9.2022 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega in odklenjenega, neregistriranega osebnega avtomobila znamke Škoda Fabia, ga z originalnim kontaktnim ključem, ki je bil v ključavnici spravil v pogon in ga tako odtujil. Materialna škoda znaša 500 EUR.

28.9.2022 – TATVINA KATALIZATORJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini katalizatorja iz osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odstranil in nato odtujil katalizator. Materialna škoda znaša 150 EUR.

29.9.2022 – PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči med osebnim in tovornim vozilom. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neupoštevanja prednosti v križišču s strani voznice osebnega avtomobila. Nastala je materialna škoda za okoli 11.500 EUR. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

29.9.2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI, SAMOUDELEŽBA MOPEDISTA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s samo udeležbo voznika mopedista. Ugotovljeno je bilo, da je voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor na vozilom in padel po tleh ter se pri tem lažje poškodoval. Zoper voznika bo izveden ustrezen ukrep.

29.9.2022 – TATVINA DENARNICE Z VSEBINO
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz torbice, katero je imela ob sebi, odtujil denarnico z vsebino. Neznani storilec je po dejanju na enem izmed bankomatov z ukradeno bančno kartico poizkusil opraviti tudi dvig gotovine vendar mu to ni uspelo. Materialna škoda znaša 300 EUR.

30. 9. 2022 – VLOM V VOZILO
Storilec je s primernim orodjem na vzvod skozi vrata tovornega dela vlomil v vozilo, vstopil v tovorni del le tega in iz notranjosti odtujil več kosov akumulatorskega ročnega orodja znamke Makita. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.700 eur.

30. 9. 2022 – TATVINA KOLESA
Storilec je neovirano pristopil do nadstreška stanovanjske hiše, kjer je odtujil parkirani gorski kolesi znamke Apache Matto, tip MX, modre in vijolične barve, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 2.000 eur.

30. 9. 2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,02 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. 10. 2022 – VLOM V DVE VOZILI
Storilca sta pristopila do dveh parkiranih osebnih vozil v okolici Domžal. V oba vozila sta vlomila na vzvod skozi vrata, notranjost vozil pregledala, vendar iz vozil nič odtujila. Z vlomom sta storilca na vsakem vozilu napravila za okoli 500 eur materialne škode.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi