Kronika PP Domžale: Streljali iz vozila in se odpeljali

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 15. januarja 2024 do 21. januarja 2024

Domžalski policisti so imeli pretekli teden polne roke dela obravnavali so večje število vlomov, prometne nesreče, delovno nezgodo v podjetju, nasilje v družini, požar na zabojnikih, medvrstniško nasilje, zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva ter povzročitev splošne nevarnosti. Policisti so bili obveščeni o streljanju iz vozila, osebe pa so se s kraja odpeljale. Naknadno so jih na podlagi opisa izsledili in našli orožje iz katerega so bili sproženi streli. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

15. januarja 2024 – TATVINA KOLES IZ GARAŽE
Policisti so bili obveščeni o tatvini treh koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene garaže odtujil tri specialni gorski kolesi znamke Scott in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 15.000 EUR.

15. januarja 2024 – VLOM V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je storilec preplezal visoko ograjo podjetja in iz kontejnerja ukradel električne vodnike ter dve enoti klimatske naprave. Z opisanim je podjetje oškodoval za okoli 1.000 EUR.

16. januarja 2024 – DELOVNA NEZGODA V PODJETJU
Policisti smo bili obveščeni o delovni nesreči v enem izmed podjetij, kjer naj bi zaposleni padel v jašek tovornega dvigala. Ker se je oseba  pri padcu poškodovala,  je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom v UBKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z  delom.

16. januarja 2024 – POŽAR NA ZABOJNIKIH
Policisti smo bili obveščeni o požaru zabojnikov za smeti. Ugotovljeno je bilo, da je neznana oseba zanetil požar na plastičnem komunalnem zabojniku, požar pa se je nato razširil še na ostale zabojnike in fasado zgradbe ob kateri so bili zabojniki postavljeni. Požar so pogasili gasilci. Nastala je materialna škoda za okoli 15.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

16. januarja 2024 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, KAZNIVO DEJANJE NEVARNE VOŽNJE
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil in nastalo materialno škodo. Na kraju so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika povzročitelja za katerega je bilo kasneje v postopku prav tako ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

17. januarja 2024 – VLOM V HIŠO IN TATVINA KOLESA
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno ej bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil skozi garažna vrata stanovanjske hiše in iz notranjosti odtujil električno gorsko kolo. Nastala je materialna škoda za okoli 3.100 EUR.

17. januarja 2024 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil in telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi nepravilne smeri in strani vožnje prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Nastala je materialna škoda za skupno 32.000 EUR. V prometni nesreči sta se voznik povzročitelj in  sopotnik lažje telesno poškodovala. Voznik je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom, sopotnik pa bo zdravniško pomoč iskal sam naknadno. Povzročitelju bo naknadno izdan plačilni nalog s predpisano globo.

17. januarja 2024 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo  dveh osebnih avtomobilom in telesnimi poškodbam  . Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču enega izmed voznikov. Ob trku je vozilo povzročitelja obrnilo na streho, pri tem pa se je voznik lažje poškodoval in bil z reševalnim vozilom  odpeljan na pregled v UBKC Ljubljana. Nastala je materialna škoda za skupno 15.000 EUR. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

18. januarja 2024 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo v postopku ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi ugotovljenih dejstev ji je bilo na zaseženo osebno vozilo in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršiteljico bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18. januarja 2024 – POSKUS DRZNE TATVINE
Policisti so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je neznana oseba s pretvezo, da ponuja cenejšo dobavo interneta, lastnika hiše prepričal, da ga spusti v notranjost hiše, ter ga pri tem skušal zvabiti iz stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo, saj je lastnik hiše za njim zaklepal vhodna vrata, zaradi česar se je nato neznanec skupaj z osebo, ki ga je čakala v vozilu s kraja odpeljala.

18. januarja 2024 – MEDVRSTNIŠKO NASILJE NA OSNOVNI ŠOLI
Policisti so bili obveščeni o medvrstniškem nasilju na eni izmed osnovnih šol. Ugotovljeno je bilo, da je učenec fizično obračunal z drugim učencem. Pretep je bil prekinjen ob posegu zaposlenih na šoli. Policisti v zvezi dejanja nadaljujejo z delom in obvestijo pristojne službe.

18. januarja 2024 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZASEG NEREGISTRIRANEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katero je bilo v postopku ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa je vozil pod vplivom alkohola. Nadalje je bilo ugotovljeno, da ima voznik na neregistriranem vozilu nameščene registrske tablice, ki vozilu ne pripadajo. Na podlagi ugotovljenih dejstev je bilo kršitelju vozilu zaseženo. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog.

18. januarja 2024 – POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI, KRŠITEV ZAKONA O OROŽJU
Policisti smo bili obveščeni o streljanju iz vozila, osebe pa so se s kraja odpeljale. Naknadno je bilo na podlagi opisa izsledeno vozilo z osebami, najdeno pa je bilo tudi orožje iz katerega so bili sproženi streli. Orožje je bilo zaseženo, zoper osebo, ki je orožje uporabljala, pa bo napisana odločba v hitrem postopku. Zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti bo obveščeno državno tožilstvo.

18. januarja 2024 – VLOM V HIŠO
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo skozi okno garaže in iz notranjosti odtujil več zlatnine in gotovine. Nastala je materialna škoda za okoli 3.200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

19. januarja 2024 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je bivši izven zakonski partner nad bivšo partnerko izvajal psihično nasilje in ji grozil. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu izrekli prepoved približevanja. Izrečeni ukrep je bil posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, katera je izrečeni ukrep potrdila in podaljšala še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

19. januarja 2024 – PREPOVED NADALJNE VOŽNJE BREZ ODVZEMA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti so mu na kraju prepovedali nadalnjo vožnjo. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. januarja 2024 – ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Policisti so bili obveščeni o zlorabi negotovinskega plačilnega sredstva. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neugotovljeno kje, v tuji državi, prišel do zapisa kreditne kartice oškodovanke in nato opravil več avtorizacij s čimer je lastnico oškodoval za 5.130 EUR.

21. januarja 2024 – POSKUS VLOMA V TRGOVINO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v trgovino. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata trgovine, kar pa mu ni uspelo in je iz kraja odšel. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 100 EUR materialne škode.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi