Kronika PP Domžale: Številni vlomi v vozila na območju občine Lukovica

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 1. 8. 2022 do 7. 8. 2022

Domžalski policisti so v minulem tednu obravnavali več vlomov v osebna vozila, od tega je bilo na dveh parkiriščih v občini Lukovica vlomljeno v sedem vozil, vlom v gradbeni kontejner na delovišču v okolici Domžal in vlom v avtobus na parkirišču v Blagovici. Obveščeni so bili tudi o tatvini kolesa na Viru in odtujitvi kolesa izpred trgovine v Domžalah. 

Policisti so imeli v postopku  voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola, kolesarja, ki se je peljal po cesti rezervirani za motorna vozila in mladoletnega kršitelja, ki je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Poklicani so bili na kraj prometne nesreče, ki se je zgodila med motoristom ter voznico osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je bil razlog nesreče nepravilno vključevanje v cestni promet in da voznik motornega kolesa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

1. 8. 2022 – VLOM V VOZILO IN TATVINA GOTOVINE
Storilec je na parkirišču pri Gradiškem jezeru na vzvod skozi prednja varata osebnega avtomobila vlomil v potniški prostor, katerega je pregledal, ter lastniku odtujil 100 eur. Storilec je z vlomom napravil za približno 400 eur materialne škode.

1. 8. 2022 – HITRI KOLESAR
Policisti so imeli v postopku kolesarja, ki se je peljal po cesti rezervirani za motorna vozila. Zaradi kršitve bo mladoletni kolesar obiskal sodnika za prekrške.

3. 8. 2022 – VLOM V GRADBENI KONTEJNER
Storilci so na delovišču v okolici Domžal vlomili v gradbeni kontejner, od koder so odtujili bencinski rezalnik za beton znamka Husquarna 970 in električno rezalo Flex DeWalt. S tem dejanjem je gradbeno podjetje oškodoval za 1.200 eur.

3. 8. 2022 – TATVINA KOLESA
Storilec je preko dneva izpred trgovine v Domžalah odtujil kolo znamke Ghost kato, črno – zelene barve, št. okvirja WCR1349257N, ter s tem oškodoval lastnika za okoli 600 eur.

4. 8. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI TER ZASEG VOZILA
Policisti so bili poklicani na prometno nesrečo, ki se je zgodila med motoristom ter voznico osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v cestni promet, zaradi česar je
kršiteljica prejela plačilni nalog. Ugotovljeno je bilo tudi, da voznik motornega kolesa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo motorno kolo zaseženo, prav tako pa bo moral obiskati sodnika za prekrške.

5. 8. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

5. 8. 2022 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti kršitelju zasegli, zaseženo pa bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper mladoletnega kršitelja napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

5. 8. 2022 – VLOM V AVTOBUS IN TATVINA GOTOVINE
Storilec je na parkirišču v Blagovici na vzvod skozi prednja varata vlomil v avtobus ter izvršil tatvino kasete z okoli 150 Euri menjalnega drobiža. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 8. 2022 – POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca poskušala na vzvod odpreti vrata parkiranega vozila, vendar sta bila zalotena s strani lastnika in sta s kraja zbežala. Z dejanjem sta na vozilu povzročila za okoli 500 Eurov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 8. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše izvršil tatvino sivega kolesa, neznane znamke z napisom Erdani in lastnika oškodoval za okoli 400 Eurov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 8. 2022 – VLOMI V VEČ VOZIL
Storilec je na parkirišču v Brdu pri Lukovici na vzvod skozi prednja varata osebnega avtomobila vlomil v pet parkiranih vozil, katere je pregledal, ter lastnikom odtujil gotovino, dokumente in razne predmete. Z odnešenimi stvarmi, gotovino in povzročeno škodo pri vlomu jih je neznani storilec oškodoval za okoli 37.000 Eurov. Policisti v zvezi izsleditve storilcev nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 8. 2022 – VLOMI V VEČ VOZIL
Storilec je na parkirišču v Preserjah pri Lukovici na vzvod skozi prednja varata osebnega avtomobila vlomil v sedem parkiranih vozil, katere je pregledal, ter lastnikom odtujil gotovino, dokumente in razne predmete. Z odnešenimi stvarmi, gotovino in povzročeno škodo pri vlomu jih je neznani storilec oškodoval za okoli 2.000 Eurov. Policisti v zvezi izsleditve storilcev nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi