Kronika PP Domžale: Sprla sta se zaradi nesoglasij glede vožnje, pobeg s kraja prometne nesreče …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 12. 7. 2021 do 18. 7. 2021

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali več prometnih nesreč, med drugim tudi nesrečo s pobegom. Prav tako so imeli v postopku nekaj voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, en voznik pa je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so obravnavali namerno poškodovanje vozila, tatvino artiklov v drogeriji in mobilnega telefona, posredovali pa so tudi zaradi nasilja v družini. Prav tako so bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru in sicer zaradi nesoglasij glede vožnje v cestnem prometu. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

12. 7. 2021 – PROMETNA NESREČA BREZ TELESNIH POŠKODB IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči brez telesnih poškodb. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta v prometni nesreči udeležena voznika osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno še, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom prepovedanih drog, saj je bil z njim opravljen hitri test za prepoznavanje znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, kateri je bil pozitiven. Vozniku je bil nadalje odrejen strokovni pregled. Zaradi opisanega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. Vozniku so policisti izdali tudi plačilni nalog zaradi kršitve CPP. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v skupni višini cca. 2.000 EUR.

12. 7. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad svojo partnerico dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

13.7.2021 – NAMERNO POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o namernem poškodovanju vozila. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim ostrim predmetom naredil več črt, s čimer je oškodoval lastnika za okoli 800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

13.7.2021 INTERVENCIJA
Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru zaradi nesoglasij glede vožnje v cestnem prometu. Z zbiranjem obvestil so policisti kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

14.7.2021 – PROMETNA NESREČA BREZ TELESNIH POŠKODB
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči brez telesnih poškodb z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika enega izmed voznikov. Skupna materialna škoda znaša za okoli 1.500 EUR. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo.

14. 7. 2021 – TATVINA ARTIKLOV V DROGERIJI
Policisti smo bili obveščeni o tatvini parfumov v drogeriji. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani mlajši moški odtujil več kosov parfumov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ter bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

14.7.2021 – PROMETNA NESREČA BREZ TELESNIH POŠKODB S POBEGOM
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči brez telesnih poškodb s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika voznika pobeglega vozila. Občan, ki je nesrečo videl, je posredoval podatke pobeglega vozila, kateremu bodo policisti naknadno izdali plačilni nalog s predpisano globo.

15. 7. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA BREZ PRIDRŽANJA
Policisti so imeli v postopku voznika traktorja, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola (0.79 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

15. 7. 2021 – TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec 15. 7. 2021 iz pozabljenega nahrbtnika odtujil mobilni telefon znamke Xiaomi, Redme note 9 pro white. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 7. 2021 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODOBAMI
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala izven vozišča ter nato z vozilom trčila v drevo. V prometni nesreči se je voznica poškodovala, zaradi česar so na kraj prišli uslužbenci ZD, ki so nudili zdravniško pomoč poškodovani. Nastala je materialna škoda za okoli 10.000 eur. Kršiteljici je bil zaradi kršitve CPP izdan plačilni nalog.

17. 7. 2021 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZASEG VOZILA TER PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja prav tako pa je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola, zaradi česar je bilo zoper njega odrejeno tudi pridržanje. Kršitelju je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo, registrske tablice pa so bile odvzete in bodo poslane na pristojno UE. Kršitelju je bil odrejen strokovni pregled na Inštitutu za sodno medicino, saj kljub temu da se je strinjal z rezultatom, zapisnika o preizkusu alkoholiziranosti ni želel podpisati. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, na kraju pa mu je bil izdan tudi plačilni nalog zaradi kršitev CPP predpisov.

18. 7. 2021 – PREPOVEDANA NADALJNA VOŽNJA, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, za katerega so v postopku ugotovili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Opravljen je bil hitri test za prepoznavanje znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, kateri je bil pozitiven. Vozniku je bil nadalje odrejen strokovni pregled, katerega pa je voznik odločno odklonil. Zaradi navedenega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi