Kronika PP Domžale: Sprehajalko psa napadel in podrl pes

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 8. 6. 2020 do 14. 6. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, dve prometni nesreči, napad psa, zatajitev denarja na bančnem avtomatu ter opravili hišno preiskavo, ki so jo opravili na podlagi odredbe sodišča. Pri preiskavi predmeti, ki so bili navedeni v odredbi niso bili najdeni, zasegli so le manjšo količino prepovedane droge. Policisti so bili obveščeni o napadu psa. Ugotovljeno je bilo, da se je pes pasme bernski planšar zapodil v sprehajalko in nato napadel še njenega psa. Občanko je pes podrl na tla in jo s tem lažje poškodoval, njen pes pa na srečo ni bil poškodovan. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

8. 6. 2020 – NAPAD PSA
Policisti so bili obveščeni o napadu psa. Ugotovljeno je bilo, da se je v sprehajalko psa zapodil pes pasme bernski planšar, nakar je napadel še njenega psa, katerega pa ni poškodoval, saj ga je grizel le za povodec in oprsnico. Občanka, katero je pes podrl je zadobila odrgnine na kolenih. Napadalnega psa je skrbnica v nadaljevanju uspela obvladati. Policisti so zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali izdali plačilni nalog.

9. 6. 2020 – PROMETNA NESREČA – SAMOUDELEŽBA KOLESARJA
Policisti so bili obveščeni o padcu kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar zaradi neprilagojene  hitrosti padel na kolesarski stezi in se poškodoval po glavi. Poškodovani kolesar je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC. Policisti so kolesarju zaradi kršitve CPP izdali plačilni nalog.

10. 6. 2020 – ZATAJITEV DENARJA NA BANČNEM AVTOMATU
Policisti so bili obveščeni o zatajitvi denarja na bančnem avtomatu. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka na bančnem avtomatu dvignila denar, katerega pa je po dvigu pozabila v reži bankomata in odšla s kraja. Ko se je oškodovanka nato vrnila nazaj do bankomata, v reži bankomata njenega denarja ni bilo. Z opisanim  dejanjem je neznani storilec oškodovanko oškodoval za 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 6. 2020 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 6. 2020 – OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA
Policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Pri hišni preiskavi predmeti  navedeni v odredbi niso bili najdeni, so pa policisti zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

12. 6. 2020 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poskušal na vzvod odpreti vrata vozila, kar pa mu ni uspelo, zato je dejanje ostalo pri poskusu. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 6. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je odklonil preizkus  alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13. 6. 2020 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na  bencinskem servisu. Ugotovljeno je bilo da je storilec v vozilo natočil 37,84 litra goriva, nato pa odpeljal, ne da bi plačal račun. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za 40,07 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 6. 2020 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na parkirišču z osebnega vozila odtujil obe registrski tablici. S tem dejanjem je oškodoval lastnico za okoli 40 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 6. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE – SAMOUDELEŽBA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Motorist je na kraju tožil za bolečinami, zaradi česar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Materialna škoda na motorju znaša  okoli 500 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

***************************************************************************************

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi