Kronika PP Domžale: Spletni goljuf ga je prikrajšal za dobrih pet tisočakov

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 23. 10. 2023 do 29. 10. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, med drugim je bilo odtujenih več koles, vlom v osebno vozilo ter poskus vloma v stanovanjsko hišo. Obravnavali so dve prometni nesreči, vožnjo pod vplivom alkohola, obveščeni pa so bili tudi o spletnem prevarantu, ki je lažno oglaševal prodajo dveh izdelkov in s tem oškodovanca zapeljal, da je ta na svojo škodo, na bančni račun v tujino nakazal skupno 4.880 evrov. Izdelka mu storilec ni dostavil. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

23. 10. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec izpred Železniške postaje v Zgornjih Jaršah ukradel žensko mestno kolo znamke Kilimanjaro, tipa Cross Sport, ser. številk YB901029767 in s tem dejanjem lastnico oškodoval za okoli 200 EUR.

24.10.2023 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla na vratih osebnega avtomobila vlomil v notranjost le-tega in odtujil denarnico z vsebino ter s tem lastnika oškodoval za skupno 600 EUR.

25.10.2023 – TATVINA KOLES
Policisti smo bili obveščeni o dveh tatvinah koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom dne odtujil zaklenjeni kolesi znamke Nakamura in Elan in s tem oškodoval lastnika za skupno 850 EUR.

25.10.2023 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec tekom dopoldneva iz parkiranega kolesa z motorjem odtujil registrsko tablico in s tem lastnika oškodoval za 20 EUR.

26.10.2023 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola. Zaradi slednjega je bilo voznici na podlagi 113 čl. ZP-1 odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršiteljico bo napisan obdolžilni nalog.

27. 10. 2023 – PROMETNA NESREČA IN ZASEG VOZILA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo, zaradi nepravilne strani mladoletnega voznika za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi lahki kolesnik brez vozniškega dovoljenja. Policisti so mladoletnemu vozniku lahki kolesnik zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 10. 2023 – PROMETNA NESREČA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo, zaradi izsiljevanja prednosti s strani ene izmed udeleženk. V nesreči je nastala materialna škoda za okoli 10.000 EUR. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

28 10. 2023 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na medmrežju, z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, lažno oglaševal prodajo dveh izdelkov in s tem oškodovanca zapeljal, da je ta na svojo škodo, na bančni račun v tujini nakazal skupno 4.880 EUR za nakup izdelka katerega pa mu storilec ni dostavil. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 10. 2023 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti balkonska vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 300 EUR materialne škode.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles in vlomov v vozila. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih. Prav tako vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi