Kronika PP Domžale: Sodelavcu ukradel božično darilo – pulover

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 6. 12. 2021 do 12. 12. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, poskusov vloma ter vlomov, obravnavali prometno nesrečo in zasegli dve osebni vozili skupaj z manjšo količino prepovedanih drog. V eni od tatvin so bili policisti obveščeni o tatvini puloverja v podjetju. Ugotovljeno je bilo, da je sodelavec, svojemu sodelavcu izvršil tatvino puloverja, ki je bil božično darilo podjetja. Pulover je bil zapisniško zasežen in vrnjen oškodovancu. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

6. 12. 2021 – TATVINA PULOVERJA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini puloverja v podjetju, katerega je vsem  zaposlenim dalo podjetje  kot  božično  darilo.  Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je sodelavec svojemu sodelavcu izvršil tatvino puloverja, kater mu je bil Zapisniško zasežen in vrnjen oškodovancu. Policisti bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

7. 12. 2021 – TATVINI ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec  v  trgovini  odtujil  dve  jakni in s tem podjetje oškodoval  za  329,98  EUR. Nadalje je bilo s strani policistov ugotovljeno še,  da  je  storilec  pred zgoraj navedenim v isti trgovini odtujil še dve jakni  znamke  Adidas  in  podjetje  oškodoval za 300 EUR. V zvezi opisanih tatvin  v  trgovini  so  policisti pridobili video posnetke nadzornih kamer trgovine, ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper storilca podali kazenski ovadbi na pristojno sodišče.

8. 12. 2021 – POSKUS VLOMA V ŠOTOR
Policisti  so  bili obveščeni o poskusu vloma v šotor. Ugotovljeno je bilo, da  je storilec neovirano pristopil do šotora last podjetja v katerem imajo spravljen gradbeni material. S primernim orodjem je storilec prerezal steno šotora, nato pa od dejanja odstopil, tako da je le to ostalo pri poskusu. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 12. 2021 – TATVINI ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilka  v trgovini odtujila več parfumov in s tem podjetje oškodovala za 1.061,09 EUR. Nadalje je bilo s strani policistov ugotovljeno še,  da  je  storilka pred zgoraj navedenim v isti trgovini odtujila še več parfumov  in  podjetje  oškodovala za 323,96 EUR. V zvezi opisanih tatvin v trgovini  so  policisti  pridobili video posnetke nadzornih kamer trgovine, ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper storilko podali kazenski ovadbi na pristojno sodišče.

11. 12. 2021 – TATVINA PARFUMOV IZ PRODAJALNE
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini parfumov iz prodajalne. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  NN  storilka  odtujila  štiri  parfume in s tem dejanjem oškodovala  pravno  osebo  za 459,29 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 12. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  sta  bila  v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega  vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika voznice,  katera  je  s svojim vozilom trčila v parkirano vozilo, nato pa s kraja  odpeljala ne da bi nudila svoje podatke oškodovancu. Voznica je bila naknadno izsledena, policisti pa so ji izdali plačilni nalog.

11. 12. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz zaklenjene stanovanjske hiše vzel 600 EUR gotovine,  tako  da  je  z  neznanim  primernim orodjem na vzvod odprl okno kopalnice  in  tako  prišel  v notranjost pri tem pa napravil okoli 300 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z delom in zbiranjem obvestil.

11. 12. 2021 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti  so  bili  obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo. Na kraju je bilo  ugotovljeno,  da  je  NN  storilec  iz parkiranega osebnega vozila, z neznanim  primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti sprednja desna vrata, kar  pa  mu  ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako  da  je  dejanje  ostalo pri poskusu. Policisti nadaljujejo z delom in zbiranjem obvestil.

11. 12. 2021  –  ZASEG OSEBNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENU ZPRCP, VOŽNJA POD VPLIVOM PREPOVEDANIH DROG IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega   vozil   brez   veljavnega   vozniškega  dovoljenja  in  pod  vplivom prepovedanih  drog.  Zaradi opisanega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo  zoper  voznika  podali  obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Prav tako  so  mu  policisti na kraju zasegli manjšo količino snovi za katero se sumi,  da  gre  za  prepovedano  drogo.  Policisti bodo v primeru pozitivne analize  zoper  kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

12. 12. 2021  –  ZASEG  OSEBNEGA  VOZILA  NA PODLAGI 23. ČLENU ZPRCP, UPORABA PRISILNIH   SREDSTEV,   VOŽNJA  POD  VPLIVOM  PREPOVEDANIH  DROG  IN  ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega   vozil   brez   veljavnega   vozniškega  dovoljenja  in  pod  vplivom prepovedanih  drog.  Zaradi opisanega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo  zoper  voznika  podali  obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Prav tako  so  mu  policisti na kraju zasegli manjšo količino snovi za katero se sumi,  da  gre  za  prepovedano  drogo.  Policisti bodo v primeru pozitivne analize  zoper  kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri  prekrškovnem organu. Na kraju so bila zoper kršitelja uporabljena tudi prisilna sredstva – lisice.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika,
Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor, specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi