Kronika PP Domžale: S strelnim orožjem poškodoval vrata gostinskega lokala

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 23. 5. 2022 do 29. 5. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin in vlomov, prometno nesrečo ter kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Na območju Domžal je bilo pretekli teden več tatvin in vlomov, med drugim se je zgodil vlom v osebni avtomobil iz katerega je neznani storilec odtujil več kosov delovnega orodja in s tem lastnika oškodoval za okoli 2000€. Ker se bliža sezona dopustov bodite pozorni in primerno zaščitite svoje premoženje. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

24. 5. 2022 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec  neovirano pristopil do parkiranega in zaklenjenega osebnega  avtomobila,  kjer  je  s primernim orodjem zavrtal v  ključavnico vrat  na  levi strani vozila, vlomil v notranjost in iz notranjosti odtujil več  kosov  delovnega  orodja. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli  2.000  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 5. 2022 – TATVINA ARTIKLOV
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec  iz  polic v trgovini vzel več različnih artiklov v skupni  vrednosti 308,12 EUR in trgovino zapustil, ne da bi izbrane izdelke plačal. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  izkoristil  odsotnost  oškodovanke in ji izpred objekta, odtujil, njeno,  tam  parkirano, odklenjeno, kolo znamke Douglas Voyager, sivo rdeče barve.  Z  opisanim  je  storilec  lastnico  oškodoval  za  okoli  150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2022 – TATVINA OTROŠKEGA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvino otroškega kolesa. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec  vstopil  v  hodnik  stanovanjskega bloka in od tam odtujil,  parkirano,  otroško  kolo  –  tricikel  znamke Kinderfeets, modre barve.   Z  opisanim  je  storilec  lastnika  oškodoval  za  okoli  90 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2022 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do vhodnih vrat stanovanjske hiše, poškodoval   ključavnico   vhodnih   vrat   in  tako  prišel  v  notranjost stanovanjske  hiše.  Pregledal je prostore stanovanjske hiše in odtujil 800 EUR gotovine. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 5. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  izkoristil  odsotnost  oškodovanke  in  ji izpred objekta odtujil odklenjeno  žensko  treking kolo znamke Peugeot Cycleurope, bele barve in z opisanim  dejanjem  lastnico  oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 5. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  izkoristil  odsotnost  oškodovanca  in  izpred  objekta,  odtujil odklenjeno  kolo  znamke  Lapiere,  model  Edge,  sive barve. Z opisanim je storilec  lastnika  oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 5. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti   so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči.  Na  kraju  je  bilo ugotovljeno, da voznik OA, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v objekt. V  prometni  nesreči  se  nihče  ni  telesno  poškodoval. Nastala je skupna materialna   škoda,  ki  znaša  okoli  1500  EUR.  Policisti  so  na  kraju povzročitelju izdali plačilni nalog.

29. 5. 2022 – KAZNIVO DEJANJE POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti  so  bili  obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti, saj je  NN  storilec  izvedel  nevarno dejanje, s tem ko je z neznanim strelnim orožjem v strnjenem naselju izstrelil v stranska steklena vrata gostinskega lokala več nabojev.  S tem dejanjem je napravil okoli 2000 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Miroslav Vrhovnik, pomočnik načelnika PP policijski inšpektor specialist III

 

Komentarji uporabnikov
Tagi