Kronika PP Domžale: S silo telesa zlomil železniško zapornico

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 17. 7. 2023 do 23. 7. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več prometnih nesreč, tatvin, poskusov vloma ter bili obveščeni o več kaznivih dejanjih nasilja v družini. Med drugim so imeli policisti intervencijo z odrejenim pridržanjem, saj je vinjen kršitelj napadel občana, ga udaril po roki ter po postopku s policisti nadaljeval s kršitvami in pričel predvajati glasno glasbo. Ker kršitelj ni upošteval zakonitega ukaza policistov naj preneha s kršitvijo, mu je bilo odrejeno pridržanje. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

17. 7. 2023 – KAZNIVO DEJANJE POŠKODOVANJE ŽELEZNIŠKE ZAPORNICE
Policisti  so  bili  obveščeni  o  poškodovanju zapornice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znani storilec s silo telesa zlomil železniško zapornico in se po dejanju odpeljal s kraja s tovornim vozilom. Nastala je materialna škoda,  ki  znaša  okoli  1000  EUR.  Policisti bodo zoper znanega storilca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

17. 7. 2023 – KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je bivši partner, v družinski skupnosti katera je razpadla, grdo in ponižujoče ravnal  z  bivšo   partnerko,  jo  žalil,  jo zasledoval, ter jo z nasilnim omejevanjem  njunih  enakih  pravic  spravljal  v  podrejen položaj. Zaradi opisanega  so  policisti  osumljenemu  na  podlagi 60. člena ZNPPOL izrekli prepoved  približevanja. Izrečeni ukrep je bil posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, katera je izrečeni ukrep potrdila in  podaljšala  še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

18. 7. 2023  –   PROMETNA NESREČA S POŠKODBAMI IN KAZNIVO DEJANJE NEVARNE VOŽNJE
Policisti  so  bili  obveščeni  o prometni nesreči s poškodbami. Pri ogledu kraja  prometne nesreče so policisti ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče  vozil  vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bil odrejen tudi  strokovni pregled. Policisti pa bodo zoper povzročitelja na pristojni ODT podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nevarna vožnja.

19. 7. 2023 – KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI
Policisti  so bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja nasilje v družini . V razgovorih  je  bilo  ugotovljeno,  da  je  prišlo do spora med zakoncema v katerem je storilec oškodovanko tudi udaril, prav tako pa se nasilje dogaja že  dalj  časa.  Policisti  bodo  zoper  osumljenca na pristojno ODT podali kazensko ovadbo.

20. 7. 2023 – TATVINA BLAGAJNE Z DENARJEM
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini blagajne z denarjem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 19. 7. 2023 do 20. 7. 2023 med 14.30 in 06.15 vstopil v poslovni prostor in odtujil blagajno z denarjem. Nastala je  večja materialna škoda. Policisti so opravili ogled in zavarovali sledi ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 7. 2023 – KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJE
Policisti  so  bili  obveščeni  o  kaznivem  dejanju  Goljufija in sicer je oškodovanec  preko  spleta  prodajal  artikle  in  pri tem kupcu zaupal št. bančnega  računa,  s  katerega  je  nato  neznani storilec odtujil 372 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 7. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Do prometne nesreče  je  prišlo zaradi vožnje na prekratki varnosti razdalji, prav tako pa  je  povzročitelj  vozil  vozilo  pod  vplivom  alkohola.  Policisti  so povzročitelju izdali plačilni nalog .

20. 7. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti   so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči.  Na  kraju  je  bilo ugotovljeno, da je voznica zaradi izsiljevanja prednosti v križišču odvzela prednost  drugemu  vozilu  in trčila vanj. Pri tem se je tudi lahko telesno poškodovala.  Na  vozilih  pa  je  nastala skupna materialna škoda za okoli 80000 EUR. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

21. 7. 2023 – KD POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec z betonsko kocko in z nogami razbil steklo  na  vhodnih  vratih  stanovanjske  hiše  in pri tem poškodoval tudi kovinski  del krila vrat, vendar je nato od dejanja odstopil, saj ni prišel v  notranjost  stanovanjske  hiše,  tako  da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 6000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 7. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica OA. Do prometne nesreče je  prišlo  zaradi  vožnje  z  neprilagojeno  hitrostjo voznice. V prometni nesreči  se  nihče  ni  telesno poškodoval, na vozilih pa je nastala skupna materialna  škoda,  ki  znaša  okoli  13.000  EUR.  Policisti  so  na kraju povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

22. 7.2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznica OA   in  kolesarka.  Do  prometne  nesreče  na  prehodu  je  prišlo  zaradi neprilagojene hitrosti voznice OA. V prometni nesreči se je kolesarka lahko telesno  poškodovala in je bila z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljana v UBKC  Ljubljana.  Na  vozilih  je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli  100  EUR.  Policisti  so  na  kraju povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

22. 7. 2023 – INTERVENCIJA IN ODREJENO PRIDRŽANJE
Policisti  so  bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru, saj je vinjen kršitelj  napadel  občana  in  ga udaril po roki. Policisti so kršitelju na kraju  izdali  plačilni  nalog.  Po  postopku  pa  je kršitelj nadaljeval s kršitvami  in  pričel  predvajati  še  zelo  glasno  glasbo, kar je zmotilo prisotne  občane,  zaradi česar mu je bilo ukazano naj preneha s kršitvijo. Ker  pa  kršitelj  ni  upošteval  zakonitega ukaza policistov naj preneha s kršitvijo mu je bilo odrejeno pridržanje po 109/2. členu ZP-1. Policisti so mu na kraju izdali plačilni nalog.

23. 7. 2023 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Na  kraju  je  bilo  ugotovljeno,  da  je NN storilec pristopil do parkiranega  tovornega  vozila  in  iz rezervoarja odtujil okoli 600 litrov nafte,  ter  s  tem  dejanjem  oškodoval  pravno  osebo  za  okoli 900 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 7. 2023 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti  so  bili obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo. Na  kraju je bilo  ugotovljeno,  da  je  NN  storilec  pristopil do parkiranega osebnega vozila,  nato  pa  z  neznanim  primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti sprednja desna vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna  škoda,  ki  znaša  okoli  1000  EUR.  Policisti  nadaljujejo  z zbiranjem obvestil.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi