Kronika PP Domžale: S pridobljenimi podatki plačilne kartice opravil spletni nakup v znesku 3.800 €

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 24. 1. 2022 do 30. 1. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, prometnih nesreč, zasegli manjšo količino prepovedane droge, obravnavali vožnje pod vplivom alkohola, začeli s preiskovanjem kaznivega dejanja uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva ter bili obveščeni o požaru. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da je požar nastal zaradi prižgane čajne svečke v lesenem kipcu. Ogenj se je razširil po dnevnem prostoru stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci, nihče ni bil telesno poškodovan. Nastala je materialna škoda za okoli 1000 €. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

24. 1. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopu osebo, ki je imela v posesti manjšo količino snovi za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor  bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper mladoletnega kršitelja napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 1. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

26. 1. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila v Domžalah. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v  križišču. V prometni nesreči se je lahko telesno poškodovala udeleženka – potnica v vozilu povzročitelja. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UB KC na pregled. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 3.000 EUR. Policisti so zaradi kršitev ZPrCP povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

26. 1. 2022  – KAZNIVO DEJANJE UPORABA PONAREJENEGA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Policisti preiskujejo kaznivo dejanje uporaba ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva in sicer je storilec na medmrežju pridobil prepoznavo plačilne kartice oškodovane osebe, nakar pa je s pridobljenimi podatki kartice opravil nakup v spletni trgovini v znesku 3.800 EUR.

26. 1. 2022 – TATVINA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini vozila in sicer je storilec s parkirišča, kjer je bilo parkiranih več vozil, odtujil osebni avtomobil znamke Nissan Juke bele barve, letnik 2016, na katerem so bile nameščene reg. št. LJ28-MHV.  Z navedenim je lastnik oškodovan za okoli 11.000 EUR.

27. 1. 2022  –  PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi tovorno in osebno vozilo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z vozilom na prekratki varnostni razdalji, pri čemer je voznik tovornega vozila trčil v osebno vozilo pred njim. V postopku so policisti ugotovili, da je voznik tovornega vozila vozil pod vplivom alkohola (0,66 mg/l), kakor tudi voznik osebnega vozila (0,36 mg/l). Zoper povzročitelja prometne nesreče bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog, udeležencu prometne nesreča pa je bil izdan plačilni nalog.

28. 1. 2022 – TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči neovirano pristopil do parkiranega tovornega vozila tujega registrskega območja, izkoristil spanje voznika in mu iz rezervoarja odtujil za okoli 350 l goriva ter s tem oškodoval tuje podjetje za 450 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

28. 1. 2022 – TATVINA PALET
Policisti so bili obveščeni o tatvini euro palet izpred skladišča ene izmed  prodajaln. Po pregledu videonadzora, je bilo ugotovljeno, da je storilec naložil euro palete v svoje vozilo in se s kraja odpeljal. Na podlagi znane  registrske številke vozila, je bil lastnik vozila izsleden, prav tako pa so bile najdene tudi odtujene palete, katere so bile nato zasežene in vrnjene v prodajalno. Zoper storilca bo spisana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

28. 1. 2022  –  VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal   0.21 mg/l. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je kršitelj voznik začetnik, vozniško dovoljenje pa mu je poteklo. Na podlagi 23. čl. ZPRCP mu je bilo odvzeto vozilo in odpeljano v hrambo. Odvzete so bile registrske tablice in  neveljavno vozniško dovoljenje, oboje pa bo poslano na pristojno UE. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29. 1. 2022 – TATVINA GORIVA IN DELOV VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja priklopnega vozila tujega državljana. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči iz rezervoarja priklopnega vozila tujega državljana, kateri je v kritičnem  času  počival v kabini vozila, odtujil za okoli 400 l goriva ter rezervno pnevmatiko priklopnega vozila ter s tem oškodoval lastnika vozila za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

29. 1. 2022 – POŽAR V STANOVANJSKI HIŠI
Policisti so bili obveščeni o požaru v stanovanjski hiši. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi prižgane čajne svečke v lesenem kipcu prišlo do požara v dnevnem  prostoru stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci, nihče pa ni bil  telesno poškodovan. Nastala je materialna škoda za okoli 1.000 EUR. Zoper eno osebo bo podana ovadba  zaradi kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

30. 1. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila med vzvratno vožnjo trčila v parkiran osebni avtomobil, po trku preverila škodo na vozilih in s kraja  odpeljala ne da bi posredovala podatke lastniku, ki je trk opazil iz neposredne bližine ali obvestila policijo. Voznica je bila izsledena na podlagi posnetkov videonadzora, izdan pa ji je bil plačilni nalog s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika,
Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor, specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi