Kronika PP Domžale: S parkirišča ukradel parkirani priklopni vozili

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 8. 11. 2021 do 14. 11. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, tatvin, prometnih nesreč, zasegli prepovedane droge ter obravnavali dve vožnji pod vplivom alkohola. Policisti so bili obveščeni o tatvini priklopnih vozil. Ugotovili so, da je storilec iz makadamskega parkirišča na neugotovljen način lastniku odtujil tam parkirani priklopni vozili in ga s tem oškodoval za okoli 23.000 €. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

8. 11. 2021 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilu. Ugotovljeno je bilo, da je storilec med zgornji rob sovoznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet in tako vrata odprl na vzvod. Nadalje je pregledal notranjost ter odtujil vozniško dovoljenje in 80 EUR, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 400 EUR.

9. 11. 2021 – VLOM V GRADBENI ZABOJNIK
Policisti so bili  obveščeni  o vlomu v gradbeni zabojnik. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na gradbišču  neovirano pristopil do gradbenega zabojnika, katerega je z neznanim orodjem, na vzvod, skozi vhoda vrata zabojnika, odprl in iz notranjosti odtujil brusilko za beton in sesalec zraka. Z opisanim dejanjem je storilec podjetje oškodoval za okoli 750 EUR.

11. 11. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi garažna vrata, vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil zlatnino v skupni vrednosti cca. 500 EUR.

11. 11. 2021 – TATVINA PRIKLOPNIH VOZIL
Policisti so bili obveščeni o tatvini priklopnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz makadamskega parkirišča, z drugačnim premagovanjem ovir, na neugotovljen način, vzel lastniku njegovi tam parkirani priklopni vozili  znamke Krone, tip SD Profi Liner, s sivo cerado in znamke Fliegl, tip  SDS 380, sive barve, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 23.000 EUR.

12. 11. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik zaradi nepravilnega premika trčil v prednji del parkiranega vozila, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke  oškodovancu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

13. 11. 2021 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika, ki je storil več CPP prekrškov (prehitevanje kolone v križišču preko polne črte.). Pri postopku je bilo ugotovljeno,  da je voznik vozil vozilo pod vplivom alkohola in brez veljavnega  vozniškega dovoljenja. Na kraju mu je bilo zato na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo vozilo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper kršitelja zaradi več kršitev CPP napisali enotni obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

13. 11. 2021 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na parkirišču med zgornji rob voznikov vrat in streho parkiranega vozila, potisnil neznan predmet, napravil vzvod in tako odprl vrata vozila. Pregledal je notranjost in iz nje odtujil usnjeno moško denarnico z vsebino. NN storilec je s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 11. 2021 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

13. 11. 2021  –  VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA  IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA PO 113/a. ČLENU ZP-1
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozil pod  vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo tuje vozniško  dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

14. 11. 2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 258 litrov goriva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 11. 2021 – POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na parkirišču med zgornji rob sovoznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet in poskušal odpreti vrata na vzvod, kar pa mu ni uspelo in je nato s kraja odšel. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Komentarji uporabnikov
Tagi