Kronika PP Domžale: S kamnom poškodoval steklo na objektu in avtomobilu

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 7. 9. 2020 do 13. 9. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin in vlomov, zatajitev denarja, prometno nesrečo s pobegom ter bili obveščeni o poškodbi stekla na objektu in osebnem avtomobilu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s kamnom poškodoval steklo na vratih objekta in steklo na prtljažnih vratih parkiranega vozila. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

7. 9. 2020 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču AC. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil cca. 450  litrov dieselskega goriva in s  tem tuje podjetje oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 9. 2020 – VLOM V DELAVNICO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v delavnico. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odtrgal ključavnico obešeno na vhodnih vratih delavnici in si tako omogočil vstop vanjo. Iz notranjosti je  storilec odtujil orodje, moško kolo, žensko električno kolo in pištolo za vijačenje koles tovornih vozil. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 6.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 9. 2020 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo in tatvini orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod odprl zadnja vrata tovornega vozila – kombija ter iz notranjosti odtujil več kosov delovnega – električnega orodja. Materialna škoda znaša okoli 800 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 9. 2020 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil in tatvini orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem razbil steklo na oknu vozila  ter iz  notranjosti odtujil kovček z ročnim orodjem. Materialna  škoda znaša okoli 250 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 9. 2020 – ZATAJITEV DENARJA
Policisti so bili obveščeni o zatajitvi denarja na bančnem avtomatu. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec na bančnem avtomatu dvignil denar, katerega pa je po dvigu pozabil v reži bankomata in odšel s kraja. Ko se je oškodovanec nato vrnil nazaj do bankomata, v reži bankomata njegovega denarja ni bilo. Z opisanim dejanjem  je neznani storilec oškodovanca oškodoval za 50 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 9. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom prepovedanih substanc. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

12. 9. 2020 – POŠKODOVANJE STEKLA NA OBJEKTU IN OSEBNEM AVTOMOBILU
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju stekla na objektu in parkiranem osebnem avtomobilu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s kamnom poškodoval steklo na vratih objekta in steklo na prtljažnih vratih parkiranega  osebnega vozila. Materialna škoda znaša okoli 300 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

12. 9. 2020 – TATVINA GORIVA NA OMW
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu OMV na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na bencinskem servisu OMV natočil gorivo v rezervoar osebnega vozila z nameščenimi odtujenimi registrskimi tablicami in s kraj  odpeljal, ne da bi gorivo plačal. Materialna škoda znaša 50 EUR. Policisti v  zvezi  tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 9. 2020 – TATVINA KOSILNICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini kosilnice iz vrtne lope. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do odklenjene vrtne lope ter iz nje odtujil bencinsko kosilnico znamke Gardol. Materialna škoda znaša  200 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 9. 2020 – POSKUS VLOMA V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, vlomil skozi okno shrambe, vstopil v notranjost, pri tem pa sprožil zvočni alarm, zaradi česar je nato kraj  zapustil. Materialna škoda znaša za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

13. 9. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim  vozilom okoli 3.30 ure zaradi neprilagojene hitrosti trčil v znak za naselje “HOMEC”, kamen ter v “živo mejo”  ograjene stanovanjske hiše ter s kraja odpeljal. Skupna materialna škoda znaša cca. 600 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter zoper povzročitelja ustrezno ukrepajo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2020/2021

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem  prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej  opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU

Voznike opozarjamo, da bo policija vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na kršitve  kajenja  v  vozilih  ob  prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju uporabe tobačnih  izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov  (povezani  izdelki  so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen tobaka za žvečenje  in tobaka za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma uporablja tobak, tobačne  izdelke in povezane izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

Tagi