Kronika PP Domžale: Roparska tatvina v trgovini, prometna nesreča s pobegom …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 13. 12. 2021 do 19. 12. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden zasegli več manjših količin prepovedanih drog, obravnavali poškodovanje bivalnega zabojnika, nasilje v družini, vlom v klet, prometno nesrečo ter roparsko tatvino. V tem primeru je bilo ugotovljeno, da so storilci v večernih urah vstopili v eno izmed trgovin. S posebej prirejeno vrečko za tatvine je eden od storilcev, v to vrečko dal več oblačil v skupni vrednosti 675 EUR. Po opisanem dogodku je storilec z vrečko odšel iz trgovine, kjer ga je ustavila prodajalka, on pa je iz vrečke stresel oblačila in odšel. Prodajalka je nato odšla v trgovino in zaklenila vhodna vrata ter v notranjosti na tak način poskušala zadržati ostale tri storilce. Dva sta prodajalcu in prodajalki zagrozila s pretepom in grožnjami, nato pa je eden izmed njih vzel ključ, nakar so vsi trije zapustili trgovino. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 12. 2021 – POŠKODOVANJE BIVALNEGA ZABOJNIKA
Policisti so obravnavali poškodovanje bivalnega zabojnika v katerem prenočujejo brezdomci. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s silo telesa poškodoval vrata, roleto, okna ter razbil steklo okna, pri čemer je napravil za okoli 400  EUR materialne škode. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

14. 12. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletno osebo kateri so zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15. 12. 2021 – ROPARSKA TAVINA
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje roparske tatvine in sicer so storilci v večernem času vstopili v eno izmed trgovin. Tam so v vrečko, ki je bila prirejena za tatvine v trgovinah, dali več oblačil v vrednosti 675 EUR, po opisanem pa je eden od storilcev z njimi zapustili prodajalno. Pred prodajalno ga je ustavila zaposlena, pri tem pa je storilec iz vrečke stresel vsa oblačila in odšel. Prodajalka je nato odšla nazaj v trgovino in zaklenila vhodna vrata trgovine, v notranjosti katere so ostali še trije storilci. V notranjosti je eden od storilcev zagrozil prodajalcu  s pretepom, drugi od storilcev pa je prodajalki grozil s pretepom s kretnjo rok. Med opisanim je storilec pri blagajni vzel ključ vhodnih vrat in z njim odklenil vhodna vrata. Po opisanem so preostali trije storilci zapustili  trgovino in odšli. Policisti  bodo po vseh zbranih obvestilih zoper storilce podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

15. 12. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČENA PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti so na podlagi prijave kaznivega dejanja nasilja v družini, katerega je v daljšem časovnem obdobju nad svojo izven zakonsko partnerko izvajal osumljeni, slednjemu na podlagi 60. člena ZNPPOL izrekli prepoved približevanja. Izrečen ukrep je bil v nadaljevanju posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici na sodišču v Ljubljani, katera je izrečen ukrep potrdila in podaljšala še za 15 dni. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

15. 12. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, kateri so zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

16. 12. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, kateri so zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

16. 12. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE IN PRIJET NA PODLAGI RAZPISA ISKANJA
Policisti so imeli v postopku mladoletnika, kateremu so zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na   pristojno sodišče. Prav tako je bilo v postopku s kršiteljem ugotovljeno, da je na begu iz vzgojnega zavoda, kamor je bil nato s strani policistov odpeljan in predan zaposlenim. O opisanem so policisti obveščali zakonito zastopnico mladoletnega.

17. 12. 2021 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP so policisti voznici zasegli njen osebni avtomobil, ter ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Policisti bodo zoper voznico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 12. 2021 – VLOM V KLET
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vstopil v kletne prostore stanovanjskega bloka in tam vlomil v eno izmed  kleti, iz katere je izvršil tatvino naprave za polaganje keramike. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 12. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom prepovedanih drog. Policisti so vozniku odredili strokovni pregled, katerega pa je le ta odklonil. Policisti so  vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

19. 12. 2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  tekom noči pristopil do parkiranega tovornega vozila in iz rezervoarja le tega odtujil za okoli 700 EUR goriva, s čimer je oškodoval tuje podjetje. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 12. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM, ODKLON PREIZKUSA   ALKOHOLIZIRANOSTI IN ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Pred njihovim prihodom na kraj nesreče, so policisti izsledili voznika in s kraja nesreče pobeglo vozilo. V postopku z voznikom, je le ta odklonil preizkus  alkoholiziranosti, ter strokovni  pregled, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil brez  veljavnega vozniškega dovoljenja, ter da je vozilo neregistrirano in na njem nameščeni reg. tablici, kateri ne pripadata vozilu. Vozniku so policisti osebni avtomobil zasegli na podlagi 23. člena ZPrCP in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo, prav tako so vozniku odvzeli reg. tablici, kateri bodo poslali na pristojno UE. Nadalje so policisti ugotovili, da je voznik zaradi nepravilne smeri vožnje, pred izsleditvijo, trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil voznika in po trčenju s kraja odpeljal. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 2.300 EUR. Policisti bodo zoper voznika zaradi več kršitev zakonodaje podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

BLIŽAJOČI  SE  PRAZNIČNI  DNEVI  IN  S  TEM  POVEZANA  POVEČANA MOŽNOST, DA POSTANETE OŠKODOVANEC PREMOŽENJSKE KRIMINALITETE!!!

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi