Kronika PP Domžale: Rop trgovine in prijeti storilec, vlomilca z ropotom prebudila stanovalca

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 13. 3. 2023 do 19. 3. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali tatvini hlodovine in artiklov iz trgovine, obveščeni pa so bili tudi o poskusu vloma v vrtno uto, saj je ropot, ki sta ga povzročala vlomilca, zbudil lastnika, ki je nato nepridiprava prepodil. Policisti so obravnavali tudi rop trgovine, kjer je storilec z nožem zagrozil prodajalki. Pri tem so se mu trgovke in lastnik trgovine uprli, zaradi česar jo je ucvrl iz trgovine, pri tem pa je odtujil še alkoholno pijačo. Storilca so kmalu zatem policisti prijeli in pridržali, naknadno pa je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 3. 2023 – TATVINA HLODOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini lesa – hlodovine, ki je bila v državni lasti. Policisti so ugotovili, da je znana oseba posekala in odtujila hlodovino iz gozda last R. Slovenije in s tem napravila za okoli 5.000 EUR materialne škode.

13. 3. 2023 – PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB
Na tukajšnjo policijsko postajo je prišel državljan Ukrajine in podal namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Policisti so njegovo vlogo sprejeli in nato poslali v nadaljnje odločanje na upravno enoto.

14. 3. 2023 – ROP TRGOVINE IN PRIJET STORILEC
Policisti so bili obveščeni o ropu prodajalne, storilec pa je s kraja zbežal. Na podlagi obvestil o begu in opisu storilca, kater je posredoval lastnik trgovine, ki je tekel za njim, je bil storilec izsleden in prijet. Ugotovljeno je bilo, da je tuji državljan vstopil v eno izmed prodajaln in z nožem v roki zahteval denar. Prodajalke kot tudi lastnik trgovine so se storilcu uprli, zaradi česar je s kraja zbežal ter med begom iz trgovine odtujil še alkoholno pijačo. Zoper storilca je bilo ob prijetju odrejeno pridržanje, nakar je bil naknadno priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

17. 3. 2023 – POSKUS VLOMA V VRTNO UTO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v vrtno uto. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca pristopila do pomožnega objekta – vrtne ute, kjer sta s primernim orodjem in na vzvod poizkušala vlomiti v notranjost, kar pa jima ni uspelo, saj ju je od dejanja odvrnil lastnik objekta, katerega je zbudil ropot, storilca psa sta s kraja zbežala. Nastala je materialna škoda za okoli 200 EUR.

18. 3. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo so policisti poslali v analizo. V primeru da bo le ta pozitivna bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

18. 3. 2023 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
V živilski prodajalni je storilec prodajne artikle zlagal v vrečko, ko pa je prišel do blagajne, pa artiklov ni položil na trak, temveč je brez plačila prodajalno želel zapustiti. Pri tem ga je ustavil zaposleni ter mu vrečko z odtujenimi artikli v vrednosti 460,06 eur odvzel in poklical policijo.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi