Kronika PP Domžale: Puščanje plina, nasilje v družini, zloraba bančne kartice preko spleta

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 12. 2023 do 10. 12. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin ter prometnih nesreč. Obveščeni so bili tudi o nasilju v družini, puščanju plina v stanovanjskem bloku ter uporabi ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Policisti so ugotovili, da je storilec na medmrežju prišel do zapisa bančne kartice oškodovanca in po opisanem opravil več avtorizacij v različnih zneskih s čimer je lastnika bančne kartice oškodoval za 144,97 EUR. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

4. 12. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji s strani povzročitelja. Nastala je materialna škoda v skupni višini za okoli 5.000 EUR. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

5. 12. 2023 – UPORABA PONAREJENEGA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Policisti so bili obveščeni o uporabi negotovinskega plačilnega sredstva. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na medmrežju prišel do zapisa bančne kartice oškodovanca in po opisanem opravil več avtorizacij v različnih zneskih, s čimer je lastnika bančne kartice oškodoval za 144,97 EUR.

6. 12. 2023 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je izven zakonski partner, v družinski skupnosti s partnerko ponižujoče in grdo ravnal, jo pretepal in jo s psihičnim nasiljem (vpitjem, žaljenjem, zmerjanjem), ter omejevanjem njenih enakih pravic spravljal v skupnosti v podrejen položaj. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu na podlagi 60. člena ZNPPOL izrekli prepoved približevanja. Izrečeni ukrep je bil posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, katera je izrečeni ukrep potrdila in podaljšala še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

7. 12. 2023 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz hodnika stanovanjskega bloka odtujil tam parkiran električni skiro znamke Xiaomi Pro 2, ter z opisanim lastnika oškodoval za 450 EUR.

8. 12. 2023 – TATVINA PRENOSNEGA RAČUNALNIKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini prenosnega računalnika. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz torbe v odklenjenem vozilu, katerega je oškodovanka parkirala pred trgovskim centrom, odtujil prenosni računalnik MacBook Air, serijskih št. FVHX6ZZZJ1WK s polnilcem. Z navedenim je oškodoval lastnico za okoli 450 eur.

10. 12. 2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Na relaciji Želodnik – Moravče se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Slednji je zaradi vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom ter zaradi tega zapeljal izven vozišča, kjer se je vozilo nato prevrnilo. Voznik in potnika v vozilu so bili lahko telesno poškodovani in so bili z reševalnim vozilom odpeljani na pregled v zdravstveno ustanovo. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da je voznik vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zoper voznika bodo policisti na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

10. 12. 2023 – PUŠČANJE PLINA V STANOVANJSKEM BLOKU
Gasilci so intervenirali v enemu izmed blokov, kjer so ugotovili povišano koncentracijo plina, zaradi česar je predhodno eni izmed stanovalk postalo slabo, postala je omotična, prav tako pa je izgubila zavest, zaradi česar je padla in se poškodovala. Gasilci so zaprli glavni plinski ventil ter tako preprečili nadaljnje uhajanje plina. Policisti bodo o zadevi obvestili tožilstvo.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi