Kronika PP Domžale: Prometni nesreči s pobegom, razbil steklo na vratih avtomobila in ukradel žensko torbico

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 10. 2021 do 24. 10. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več prometnih nesreč, od tega dve s pobegom, vloma v osebni vozili, tatvino goriva iz tovornega vozila, zasegli pa so tudi manjšo količino prepovedane droge. Policisti so imeli v postopku tudi voznika kolesa z motorjem, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo kolo z motorjem zaseženo in odpeljano v hrambo. Občan pa je policiste obvestil, da je našel mobilni telefon znamke WIKO, bele barve z zlatim zadnjim delom, IMEI št. 355572100123115, z vstavljeno SIM kartico NN operaterja. Policisti lastnika pozivajo, da v kolikor poseduje ustrezne listine, naj se zglasi na domžalski policijski postaji. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

18.10.2021 – TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči iz rezervoarja odtujil 600 litrov goriva in s tem oškodoval podjetje za 864 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

18.10.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o poškodovani železniški zapornici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način trčil v spuščeno zapornico in jo poškodoval ter s tem naredil za 300 EUR škode. Policisti nadaljujejo z delom.

18.10.2021 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega kolesa z motorjem, v katerem je bilo ugotovljeno, da voznik vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP so mu policisti kolo z motorjem zasegli in ga s pogodbeno avto vleko odpeljali v hrambo. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 10. 2021 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do parkiranega vozila, na neznan način razbil steklo na sovoznikovih vratih in tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino ženske torbice, v kateri je imela oškodovanka denarnico z dokumenti in denarjem ter mobilni telefon. Z dejanjem je oškodovanka oškodovana za okoli 700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.10.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik tovornega vozila trčil v osebni avtomobil ter nato s kraja odpeljal, brez da bi drugemu udeležencu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

22.10.2021 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal vlomiti v osebni avtomobil kar pa mu ni uspelo, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.10.2021 – NAJDEN MOBILNI TELEFON V DOMŽALAH
Policisti so bili s strani najditelja obveščeni, da je v Domžalah našel mobilni telefon znamke WIKO, bele barve z zlatim zadnjim delom, IMEI št. 355572100123115, z vstavljeno SIM kartico NN operaterja. Omenjeni telefon mu je bil na podlagi Zapisnika o najdeni stvari zasežen. Lastnika pozivamo, da v kolikor poseduje ustrezne listine, naj se zglasi na tukajšnji policijski postaji.

22. 10. 2021 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

24.10.2021  –  PROMETNA  NESREČA  Z  MATERIALNO ŠKODO IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Domžale, kjer sta bila udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo, ker eden izmed voznikov ni vozil  čimbolj desno po svoji strani. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 600 EUR. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je eden izmed voznikov vozil vozilo pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, ker pa preizkušanec ni želel podpisati Zapisnika o preizkusu alkoholiziranosti, mu je bil  odrejen strokovni pregled na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi