Kronika PP Domžale: Prometne nesreče s pobegom, lažna naznanitev intervencije …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 29. 11. 2021 do 5. 12. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, od tega so bili trije poskusi ter več tatvin. Prav tako so policisti obravnavali več prometnih nesreče, od tega so trikrat kršitelji pobegnili s kraja prometne nesreče. Policisti so zasegli tudi prepovedane droge, obravnavali tatvino denarja z reže bankomata ter bili obveščeni o razgrajanju, razbijanju in grožnjah v enem izmed lokalov. V slednjem primeru se je na kraju ugotovilo, da je klicatelj lažno naznanil intervencijo, saj do prijavljenih dejanj ni prišlo. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

29. 11. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo kateri so zasegli manjšo količino snovi za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne  analize zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

29. 11. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s silo telesa, skozi  terasna vrata, vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil nakit. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval   za okoli 360 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 11. 2021 – TATVINA KATALIZATORJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini katalizatorja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz parkiranega vozila odtujil katalizator in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom in z zbiranjem obvestil.

30. 11. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena  voznik tovornega vozila in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika tovornega vozila. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

1. 12. 2021 – POSKUS VLOMA V GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec s silo telesa snel s tečajev vrata garaže ter tako prišel v notranjost od koder pa ni ničesar odtujil. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 12. 2021 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. 12. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano osebno vozilo, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Na vozilu oškodovanke je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

1. 12. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz zaklenjene stanovanjske hiše s primernim orodjem na vzvod odprl kletno okno, nato pa še na vzvod odprl notranja vrata stopnišča, ter tako prišel v notranjost, pregledal prostore, od koder pa ni ničesar odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 12. 2021 – TATVINA AKUMULATORSKE VRTALKE
Policisti so bili obveščeni o tatvini akumulatorske vrtavke. Ugotovljeno je bilo da je NN storilec iz delovišča odtujil akumulatorsko vrtalko in s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 12. 2021 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je na kraju odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Zaradi opisanega je  bilo  vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti  bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

2. 12. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta NN storilca s primernim orodjem na vzvod skozi terasna vrata vlomila v notranjost hiše, jo pregledala, nato pa kraj zapustila, ne da bi karkoli odtujila. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom in zbiranjem obvestil.

3. 12. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik z NN tovornim vozilom zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v levo vzvratno ogledalo nasproti vozečega OA,  nato pa s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke drugemu udeležencu. Na vozilu je nastala materialna  škoda, ki znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

3. 12. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik z NN vozilom zaradi nepravilnega premika trčil v zabojnik za odpadke in ograjo stanovanjske  hiše,  nato pa s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke lastniku. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

3. 12. 2021 – TATVINA GOTOVINE IZ REŽE BANKOMATA
Policisti so bili obveščeni o tatvini  gotovine iz reže bankomata. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec v reži bankomata našel 150 EUR gotovine, katere je oškodovanec pozabil ob dvigu, neznani storilec pa je gotovino  obdržal zase in s tem oškodoval lastnika. Policisti nadaljujejo z delom.

3. 12. 2021 – LAŽNA NAZNANITEV INTERVENCIJE
Policisti so bili obveščeni o razgrajanju, razbijanju in grožnjah v enem izmed lokalov. Policisti so na kraju z zbranimi obvestili ugotovili, da je klicatelj lažno naznanil intervencijo, saj do prijavljenih dejanj ni prišlo. Zaradi slednjega je bil klicatelju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

4. 12. 2021  –  PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA PO 113A ČL. ZP IN PRIDRŽANJE PO 24. ČL. ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast  nad vozilom, zapeljal na železniško progo in zaradi poškodovanega vozila na progi tudi obstal. Nastala je  materialna škoda za okoli 6.0000 EUR. Škoda na železniški infrastrukturi ni nastala. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola, zato mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto ter prepovedana nadaljnja vožnja. Ker si voznik ni uspel priskrbeti prevoza, mu je bilo odrejeno pridržanje po 24 čl. ZPRCP. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4. 12. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu iz stojala za kolo odtujil odklenjeno gorsko kolo znamke Rock Machine. Materialna škoda znaša 450 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

4. 12. 2021 – TATVINA SENZORJA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini dela iz parkiranega osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega vozila in iz prednjega dela vozila odtujil senzor za   varnostno razdaljo. Materialna škoda znaša 450 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

4. 12. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, kateri so zasegli ročno zvit cigaret s posušeno rastlino zeleno rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize zoper kršitelja uvedli   hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnemu organu.

4. 12. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo kateri so zasegli samozapiralno vrečko z neznano rastlino zeleno rjave barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize zoper kršitelja   uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnemu organu.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika,
Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor, specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi