Kronika PP Domžale: Prodajalki ob vrat prislonil manjši nož in zahteval kaseto z gotovino

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 7. 2. 2022 do 13. 2. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, vlom v osebno vozilo, rop v trgovini, prometno nesrečo s telesnimi poškodbami ter bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. V slednjem primeru so policisti z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori ugotovili, da je prišlo do spora med vnukom in dedkom, pri čemer je vnuk z roko večkrat udaril dedka. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

7. 2. 2022 – INTERVENCIJA
Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je med dedkom in njegovim vnukom prišlo do spora, pri čemer je vnuk med sporom dedka z roko  večkrat tudi udaril. V opisanem nihče od udeleženih ni zadobil telesnih poškodb. Policisti so vnuku zaradi kršitve določil ZJRM-1 izdali plačilni nalog.

8. 2. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilne smeri vožnje trčila v pešca, kateri je v opisanem zadobil telesne poškodbe in je zdravniško pomoč naknadno iskal sam. Policisti so voznici osebnega avtomobila zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

8. 2. 2022 – TATVINA DELOV VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delov vozila. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti  ugotovili, da je storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil katalizator in z opisanim lastnika oškodoval  za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 2. 2022 – ROP V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o ropu v trgovini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilec v trgovini pristopil do prodajalke, katera je bila v tistem času na blagajni. Storilec je prodajalki z desno  roko ob vrat prislonil manjši nož in pri tem v slovenskem jeziku dejal, “da naj da kaso”. Prodajalka je storilcu zaradi opisanega izročila plastično kaseto blagajne z gotovino. Po opisanem je storilec hotel zapustiti prostore trgovine, vendar je do njega pristopila druga prodajalka. Med prerivanjem mu je prodajalka uspela iztrgati plastično kaseto z denarjem, storilec pa je nato s kraja zbežal z nakupovalno košarico, v kateri je imel nekaj izdelkov v skupni vrednosti cca. 50 EUR, ki si jih je v nakupovalno košaro naložil med ogledovanjem trgovine. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 2. 2022 – TATVINA OPAŽNIH PLOŠČ
Policisti so bili obveščeni o tatvini opažnih plošč. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori, so policisti  ugotovili, da je storilec iz dvorišča novogradnje odtujil cca. 30 m2 opažnih plošč in s tem lastnika oškodoval za  okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilec iz odklenjene vrtne lope odtujil tam parkirano kolo znamke Cube in s tem lastnika oškodoval za okoli  450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2022 – TATVINA NAKITA IN DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so bili obveščeni o tatvini nakita in denarja iz stanovanjske hiše. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilec vstopil v stanovanjsko hišo, odšel v spalnico v 1. nadstropju le te in tam iz predala omare odtujil več kosov nakita in 700 HRK, ter z opisanim lastnico oškodoval za okoli 1.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 2. 2022 – TATVINA AKTIKLOV V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilka iz trgovine odtujila več artiklov v skupni vrednosti 53,37 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 2. 2022 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni  avtomobil. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilec preplezal ograjo ograjenega parkirišča in pristopil do tam parkiranega osebnega  avtomobila. Na neugotovljen način je storilec vstopil vanj in iz predala med sprednjima sedežema odtujil  gotovino v različnih apoenih v višini 30.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 2. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so voznici prepovedali nadaljnjo vožnjo, ji začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13. 2. 2022 – TATVINA GORIVA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da sta se storilca z osebnim avtomobilom, na katerem sta imela nameščeni reg. tablici,  kateri ne pripadata vozilu, pripeljala na bencinski servis in tam v primerne posode, katere sta imela spravljene v vozilu, natočila za 181,94 EUR  goriva, ter se po opisanem s kraja odpeljala. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika,
Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor, specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi