Kronika PP Domžale: Pritekel do oškodovanca in mu iz rok izpulil kuverto z večjo vsoto denarja

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 6. 2023, do 25. 6. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin in vlomov, med drugim so nepridipravi iz novogradnje odtujili toplotno črpalko in lastnika oškodovali za okoli 16.000 evrov. Prav tako so policisti obravnavali več prometnih nesreč, v postopku pa so imeli tudi hujše kršitelje cestnoprometnih predpisov. Obveščeni pa so bili tudi o drzni tatvini denarja, saj je neznani storilec pritekel do oškodovanca in mu iz rok izpulil kuverto z denarjem, nato pa z njo s kraja peš zbežal ter ga s tem dejanjem oškodoval za 30.000 EUR. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

19. 6. 2023 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. V nadaljnjem postopku z voznikom je bilo ugotovljeno še, da je na vozilu uporabljal odtujene registrske tablice. Policisti so vozniku na podlagi 23. ZPRCP zasegli vozilo in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo, prav tako so vozniku zasegli odtujene reg. tablice. Policisti bodo zoper voznika zaradi kršitev podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, prav tako pa bodo zoper njega na pristojno sodišče podali še kazensko ovadbo.

19. 6. 2023 – VLOM V NOVOGRADNJO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v novogradnjo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi pritlično okno, vlomil v novogradnjo. Tam je iz električnega omrežja odklopil toplotno črpalko, ter
nato novogradnjo zapustil. V nadaljevanju je pristopil do pritličnega okna garaže, katerega je s primernim orodjem, na vzvod, odprl in tako prišel v njeno notranjost, v kateri je odklopil toplotno črpalko znake Kronoterm,
odprl dvižna vrata garaže, ter skupaj s toplotno črpalko kraj zapustil. Z dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 16.000 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 6. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do parkiranega kolesa znamke Cube, tipa Stereo 22 race 2023, velikosti M, črne barve in si ga protipravno prilastil. Z opisanim je
storilec lastnico oškodoval za okoli 2.400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 6. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do parkiranega kolesa znamke Trek, X Caliber 8 2022, temno sive barve in si ga protipravno prilastil. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.149 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 6. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta v prometni nesreči I. kategorije udeležena voznik osebnega avtomobila in voznica osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika osebnega avtomobila, pri čemer so v postopku z voznikom policisti ugotovili še, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola. Ker je voznik osebnega avtomobila v postopku navajal, da je alkoholne pijače užival po nesreči je bil zoper njega odrejen strokovni pregled, katerega je opravil na ISM-ju v Ljubljani. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 5.500 EUR. Policisti so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23.6.2023 – DRZNA TATVINA DENARJA
Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini denarja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN pritekel do oškodovanca in mu iz rok izpulil kuverto z denarjem, nato pa z njo s kraja peš zbežal ter ga s tem dejanjem oškodoval za 30.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.6.2023 – TATVINA BANČNE KARTICE IN DENARJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini bančne kartice. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec odtujil bančno kartico, nato pa na bankomatu opravil dva dviga denarja, ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.6.2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik tovornega vozila in voznik skuterja. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika tovornega vozila. V prometni nesreči se je voznik skuterja lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Policisti bodo povzročitelju prometne nesreče naknadno izdali plačilni nalog.

23.6. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Navedeno so policisti kršitelju zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24.6.2023 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24.6.2023 – PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega vozila na prehodu za pešce. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. V prometni nesreči se je pešec hudo telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Zoper povzročiteljico prometne nesreče bo podana kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

24.6.2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne vožnje v krožišču enega izmed voznikov. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 10.500 EUR. Eden izmed voznikom je zadobil lahke telesne poškodbe in bo sam naknadno iskal zdravniško pomoč. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

25.6.2023 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno da je NN storilec neovirano pristopil do parkiranega vozila in razbil steklo na voznikovih vratih ter iz vozila izvršil tatvino dveh parov športnih copat in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir načelnik policijske postaje višji policijski inšpektor II

 

Tagi