Kronika PP Domžale: Pripor za nasilneža, ponarejeno vozniško dovoljenje, vinjena voznica trčila v ograjo …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 11. 1. 2021 do 17. 1. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov več voznikom začasno odvzeli vozniška dovoljenja, prav tako so zasegli več vozil. Policisti so dvema kršiteljema zasegli tudi prepovedano drogo, obravnavali vlom v tovorno vozilo, nasilje v družini s pridržanjem, prometno nesrečo ter imeli v postopku tri tuje državljane z dvema osebnima voziloma. V postopku so policisti ugotovili, da je imel eden od voznikov ponarejeno vozniško dovoljenje, ki so mu ga policisti odvzeli skupaj z vozilom. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

11. 1. 2021 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom, skozi ključavnico zadnjih vrat tovornega vozila vlomil vanj in iz notranjosti odtujil električno orodje. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 1.100  EUR. Policisti v  zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled, katerega je voznik opravil na ISM-ju v  Ljubljani. Policisti so vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

12. 1. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP
Policisti so obravnavali nasilje v družini. Ugotovljeno je bilo, da je sin nad očetom že dlje časa izvajal psihično in fizično nasilje, ter ga med opisanim tudi lahko telesno poškodoval. Policisti so sinu na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in ga pridržali. V nadaljevanju je bil sin s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici na  Okrožno sodišče v Ljubljani, ki je zanj odredila pripor.

13. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

14. 1. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, katerega je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bil osebni avtomobil na podlagi 23. člena ZPRCP zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15. 1. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, katerega je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bil osebni avtomobil na podlagi 23. člena ZPRCP zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15. 1. 2021 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebi, kateri sta imeli v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper osebi uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

17. 1. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčila v kovinsko odbojno ograjo. V postopku z voznico je bilo ugotovljeno, da  osebni avtomobil vozi pod vplivom alkohola, prav tako pa je kršila določila Zakona o nalezljivih boleznih. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 1.000 EUR. Zoper voznico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 1. 2021 – POSTOPEK S TUJCI – ZASEG PONAREJENEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN  OSEBNEGA  AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP, TER PRIVEDBA K SODNIKU ZA PREKRŠKE
Policisti so imeli v postopku tri tuje državljane z dvema osebnima avtomobiloma. V postopku je bilo ugotovljeno, da se je eden od voznikov osebnega avtomobila izkazal s ponarejenim vozniškim dovoljenjem, zaradi česar mu  je bilo le to zaseženo, zoper tujca pa bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. Nadalje je bil tujcu na podlagi 23. člena ZPrCP  zasežen njegov osebni avtomobil, kateri je bil s pogodbeno avtovleko  odpeljan v hrambo. Tujec je bil nato z obdolžilnim predlogom priveden v takojšnji postopek na pristojno sodišče. Po postopku je dežurni sodnik pristojnega sodišča tujcu izdal Sodbo v imenu ljudstva. Prav tako so policisti v zgoraj opisanem postopku še ugotovili, da sta druga prisotna tujca prekoračila bivanje na schengenskem območju, zaradi česar sta bila mandatno kaznovana.

17. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, za  katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled, katerega je voznik opravil na ISM-ju v Ljubljani. Policisti so vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, prav tako so mu odvzeli reg. tablice. Vozniku je bil na  kraju zaradi kršitev CPP izdan plačilni nalog, prav tako pa bo njegovo odvzeto vozniško dovoljenje skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh!!!) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi