Kronika PP Domžale: Pri poskusu drzne tatvine, ju je zalotila lastnica hiše

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 15. 11. 2021 do 21. 11. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin in vlomov, obveščeni pa so bili tudi o poskusu drzne tatvine iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da so trije neznani storilci pristopili do stanovanjske hiše, pri čemer je eden izmed storilcev zamotil lastnico in jo zvabil stran od hiše, druga dva storilca pa sta neovirano vstopila v hišo, vendar pa iz notranjosti nista ničesar odtujila, saj sta bila pri pregledu notranjosti zalotena s strani lastnice. Policisti so imeli v postopku tudi voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, voznika, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog ter voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Slednji je ostal brez vozila, saj mu je bilo zaseženo. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

15. 11. 2021 – VLOM V REZERVOAR TOVORNEGA VOZILA IN TATVINA GORIVA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v rezervoar parkiranega tovornega vozila in iz njega odtujil za okoli 500 l goriva. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 11. 2021 – POSKUS DRZNE TATVINE IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da so trije neznani storilci pristopili do stanovanjske hiše, pri čemer je eden izmed storilcev zamotil lastnico in jo zvabil stran od hiše, druga dva storilca pa sta neovirano vstopila v hišo, vendar pa iz notranjosti nista ničesar odtujila, saj sta bila pri pregledu notranjosti zalotena s strani lastnice. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 11. 2021 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 11. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so v postopku zasegli kapsule z neznano belo prašnato snovjo saj se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

17. 11. 2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do parkiranega tovornega vozila in iz rezervoarja le tega odtujil za okoli 750 l goriva. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 1.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 11. 2021 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjosti gostinskega lokala. Notranjost je pregledal, vendar pri tem ni ničesar odtujil. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 11. 2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz zaklenjene kolesarnice odtujil zaklenjen električni skiro znamke Xiamo mi Electric Scooter Pro 2 Smart neznanih serijskih številk. Z opisanim je storilec lastnico oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 11. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na železniški postaji neovirano pristopil do zaklenjenega kolesa znamke Kilimanjaro, Sioux 29, črne barve in si ga protipravno prilastil. Z opisanim je storilec lastnico oškodoval za okoli 360 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 11. 2021 – VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM PREPOVEDANIH DROG
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom prepovedanih drog, saj je bil hitri test na slino – drugwipe pozitiven na prepovedano drogo. Zaradi omenjenega je bil vozniku odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Zaradi opisanega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 11. 2021 – VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika,
Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor, specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi