Kronika PP Domžale: Pri hišnih preiskavah zasegli pištoli, drzna tatvina, goljuf na medmrežju …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 23. 8. 2021 do 29. 8. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, vlom v pomožni objekt, opravili dve hišni preiskavi, posredovali v dveh prometnih nesrečah ter obravnavali kaznivo dejanje goljufije. V slednjem primeru so ugotovili, da je neznani storilec na medmrežju z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, lažno oglaševal prodajo izdelka – mobilnega telefona in s tem oškodovanca zapeljal, da le ta na svojo škodo v poslovalnici pošte plačal odkupnino za nakup izdelka in prejel mobilni telefon v slabem stanju, ki ni bil predmet prodaje. S tem je neznani storilec oškodovanca oškodoval za 143,79€. Ob tem vas opozarjamo, da bodite vedno pozorni pri nakupu izdelkov preko medmrežja, ki jih prodajajo fizične osebe. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

23. 8. 2021 – HIŠNA PREISKAVA IN PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, ter osebno preiskavo osumljenca. Pri hišni preiskavi so policisti našli in zasegli pištolo znamke Crvena zastava, pripadajoč nabojnik, 32 x naboj kalibra  7.65 in 2 x naboj neznanega kalibra. Zaseženo bodo policisti poslali v preiskavo, po kateri bodo zoper osumljenega zaradi kršitve določil Zakona o orožju uvedli hitri postopek z izdajo odločbe. V nadaljevanju so policisti  osumljencu izrekli prepoved približevanja po določbah 60. člena ZNPPol, saj je osumljeni v družinski skupnosti grdo in ponižujoče ravnal z bivšo zakonsko partnerko, ter jo z omejevanjem njenih enakih pravic spravljal v podrejen položaj. Izrečen ukrep je bil poslan v presojo dežurni sodnici, katera je odredbo policistov potrdila in podaljšala še za 15 dni. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

23. 8. 2021 – VLOM V POMOŽNI OBJEKT IN TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o vlomu v pomožni objekt, iz katerega sta bili odtujeni kolesi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši na način, da je poškodoval ključavnico in nato iz  notranjosti odtujil moško kolo znamke Chisel in žensko kolo znamke Kilimanjaro. Z opisanim dejanjem je storilec lastnike oškodoval za okoli 1.920 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 8. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene vrtne lope odtujil tam parkirano gorsko kolo znamke Cube in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 8. 2021 – DRZNA TATVINA
Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini. Ugotovljeno je bilo, da so se štirje neznani storilci z osebnim  avtomobilom pripeljali na dvorišče stanovanjske hiše. Tam je iz vozila izstopil eden od storilcev, pristopil do lastnika, se mu predstavil kot delavec Telemacha in ga zamotil s tem, da ga je lastnik odpeljal na podstrešje. Navedeno so nato izkoristili ostali trije neznani storilci in vstopili v notranjost stanovanjske hiše, pregledali  spodnje prostore in odtujili bančno kartico oškodovanca. Po opisanem so se storilci z osebnim avtomobilom s kraja odpeljali. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 8. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila  zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v zadnji del pred njim vozečega voznika osebnega avtomobila.  Povzročitelju nesreče so policisti na kraju izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 1.600 EUR.

26. 8. 2021 – HIŠNA PREISKAVA
Policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri osumljencu kaznivega  dejanja. Pri hišni preiskavi so policisti našli in zasegli pištolo z napisom GAP, s pripadajočim nabojnikom in 28 nabojev. Pri osebni preiskavi pa so policisti našli in zasegli mobilni telefon. Zaseženo bodo policisti poslali v preiskavo, po kateri bodo zoper osumljenega zaradi kršitve določil Zakona o orožju uvedli hitri postopek z izdajo odločbe. Prav tako  bodo policisti v zvezi kaznivega dejanja po vseh zbranih obvestilih zoper osumljenega na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

26. 8. 2021 – TATVINA AVTOMOBILSKE PRIKOLICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini avtomobilske prikolice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred  stanovanjske hiše odtujil tam parkirano avtomobilsko prikolico z nameščeno reg. tablico in s tem lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 8. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v osebni avtomobil voznice, katera je pripeljala iz nasprotne smeri. Voznica osebnega avtomobila se je v prometni nesreči poškodovala in je sama naknadno iskala zdravniško pomoč. V  postopku na kraju so policisti ugotovili še, da tovorno vozilo ni tehnično brezhibno, saj je imelo izrabljene   pnevmatike, zaradi česar so vozniku nadaljnjo vožnjo prepovedali, tovorno vozilo izločili iz prometa in odvzeli reg. tablice. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 4.000 EUR. Policisti bodo zoper voznika tovornega vozila in podjetje, ki je lastnik le tega, naknadno izvedli ustrezen ukrep.

27. 8. 2021 – GOLJUFIJA
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje Goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na medmrežju z namenom, da bi si pridobil majhno protipravno premoženjsko korist, lažno oglaševal prodajo izdelka  – mobilnega telefona in s tem oškodovanca zapeljal, da je slednji na svojo škodo v poslovalnici pošte plačal 143,79 EUR odkupnine za nakup izdelka, pri čemer pa je nato prejel izdelek – mobilni telefon v slabem stanju, kateri ni bil  predmet oglasa oz. prodaje. S tem si je neznani storilec pridobil 143,79  EUR protipravne premoženjske koristi. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 8. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod  vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško  dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

29. 8. 2021 – TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec iz odklenjene vrtne lope odtujil tam parkirana tri kolesa znamke Kilimanjaro, Cross Pro, črno bele barve in z opisanim lastnika oškodoval za  okoli 800 EUR. Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2021/2022

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem  prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o  obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej opozarjamo, da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Komentarji uporabnikov
Tagi