Kronika PP Domžale: Prevozil rdečo luč in povzročil nesrečo, prehitra vinjena voznica trčila v odbojno ograjo

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 12. 12. 2022 do 18. 12. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več prometnih nesreč I. kategorije. Obveščeni so bili o nasilju v družini ter o neplačanem računu za natočeno gorivo na bencinskem servisu. V postopku pa so imeli voznika neregistriranega kolesa z motorjem, za katerega je bilo v ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in dve osebi, kateri sta posedovali manjšo količino prepovedane droge. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 12. 2022 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o neplačanem računu za natočeno gorivo na bencinskem servisu. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v rezervoar osebnega avtomobila z nameščenimi tujimi registrskimi tablicami natočil za 80,08 EUR goriva, ter po točenju odšel v prodajalno, kjer je kupil prehrambni artikel in ga plačal z gotovino. Kljub vprašanju prodajalca ali je točil tudi gorivo je storilec točenje zanikal in se po opisanem s kraja odpeljal.

14. 12. 2022 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad svojo bivšo partnerko že dlje časa grdo in ponižujoče ravnal in jo s ponižujočim ravnanjem, ter nasilnim omejevanjem njenih enakih pravic spravljal v podrejen položaj. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil nato s strani dežurne preiskovalne sodnice potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

14. 12. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je v prometni nesreči udeležena samo voznica osebnega avtomobila, katera je zaradi vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo, trčila v odbojno ograjo. V postopku z voznico je bilo ugotovljeno, da je le ta v času nesreče vozila vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega so policisti voznici začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 800 EUR.

15. 12. 2022 – ZASEG KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega kolesa z motorjem, za katerega je bilo v ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega so policisti vozilo vozniku zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15. 12. 2022 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku dve osebi, kateri sta posedovali manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebama zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper obe osebi uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

16. 12. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču s strani voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno še, da osebni avtomobil vozi pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče, prav tako pa so mu policisti zaradi kršitve CPP izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 3.000 EUR.

16. 12. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

17. 12. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena voznika osebnih avtomobilov, ter da je do nesreče prišlo zaradi vožnje enega izmed voznikov vozil skozi rdečo luč. Po trčenju je eno izmed udeleženih vozili odbilo v drog semaforja, kjer je po trčenju vanj tudi obstalo. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 3.500 EUR.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo, da se bližajo prazniki in s tem povečane odsotnosti z domov. V sled navedenega pozivamo, da naj občani ustrezno zavarujejo svoje imetje, poskrbijo, da bodo vrednejši ustrezno shranjeni in zavarovani.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi