Kronika PP Domžale: Pretepal sostanovalca

Domžalski policisti so imeli pretekli teden kljub dopustniškemu času polne roke dela, saj so obravnavali več večjih tatvin in vlomov ter nekaj prometnih nesreč. Policisti so obravnavali tudi kršenje javnega reda in miru ter kaznivo dejanje Nasilništva. V slednjem primeru je v skupnem stanovanju sostanovalec pretepal drugega sostanovalca, kateri je bil nato s strani reševalcev prepeljan v UBKC. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

20. 7. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil. Ugotovljeno je bilo, da so bili v prometni nesreči udeleženi dva voznika osebnega  vozila in voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti enega izmed voznikom osebnega vozila. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto za čas 24 ur. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 1.000 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

21. 7. 2020 – KRŠENJE JAVNEGA REDA IN MIRU TER ODREJENO PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru. Kršitelj se po prihodu policistov še vedno ni umiril, ter je kljub ukazu naj s kršitvijo preneha, v vinjenem stanju še vedno kršil javni red in mir, zaradi česar so mu policisti  odvzeli  prostost in mu odredili pridržanje. Policisti so kršitelju na kraju prav tako izdali plačilni nalog.

21. 7. 2020 – PROMETNA NESREČA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo. Pri obravnavi je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznika osebnega vozila, do prometne nesreče pa je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji enega izmed voznikov. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je povzročiteljica prometne  nesreče vozila vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar ji je bilo vozniško dovoljenje za 24 ur odvzeto. Skupna  materialna škoda na vozilih znaša okoli 1.000 EUR. Zoper povzročiteljico sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 7. 2020 – VLOM V VEČ VOZIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vlomil v več tovornih vozil in iz notranjosti odtujil več kosov različnega električnega in baterijskega orodja. Z navedenim dejanjem je storilec  lastnika oškodoval za približno 6.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 7. 2020 – VLOM V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec skozi na kip odprto okno z roko segel v notranjost ter odprl sosednje okno, skozi katerega je vstopil v notranjost, katero je pregledal ter iz nje odtujil zlatnino in denar. Z navedenim je lastnike oškodoval za okoli 25.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 7. 2020 – TATVINA ŠTIRIKOLESNIKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini štirikolesnika in sicer je storilec preko noči prišel na dvorišče stanovanjske hiše, tako da je preščipnil ključavnico obešanko dvoriščnih vrat. Z dvorišča je odtujil štirikolo znamke   BOMBARDIER, tipa CAN-AM, navadne črne barve, št. šasije 3JBPDAP23FJ000178, reg. št. KP CV-91, s tem pa lastnika oškodoval za okoli 15.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 7. 2020 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vlomil v tovorno vozilo in iz notranjosti odtujil gorsko kolo Cube, tip Stereo 120. Z navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za  približno 2.000 EUR.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 7. 2020 – PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo, povzročiteljica pa je odpeljala s kraja, ne da bi soudeležencu nudila podatke. Pri obravnavi je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi  nepravilnega premika z vozilom, voznica pa je po trčenju odpeljala. Povzročiteljica je bila izsledena, zaradi kršitev pa ji je bil izdan plačilni nalog.

22. 7. 2020 – POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU
Policisti so bili obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi strele zagorelo gospodarsko poslopje, požar pa se je razširil na celotno ostrešje. Občani so takoj pričeli z reševanjem živine, ob  tem pa sta se dva občana nadihala dima, zaradi česar sta bila odpeljana na  UBKC. Požar so pogasili gasilci iz okoliških društev. S požarom je nastala materialna škoda okoli 70.000 EUR. V danem primeru je človeška krivda izključena.

23. 7. 2020 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vlomil v tovorno vozilo in iz notranjosti odtujil več kosov različnega električnega orodja. Z navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval  za približno 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 7. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

24. 7. 2020 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez  veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 7. 2020 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa s tečajev snel kovinska vrata ograje in prišel na dvorišče. Nato je na neugotovljen način vstopil v vrtno lopo, ki je bila  zaklenjena in iz notranjosti izvršil tatvino motorne vrtne kosilnice in visokotlačnega vodnega čistilca. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 7. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

25. 7. 2020 – KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVA
Policisti so bili obveščeni o pretepanju sostanovalca v skupnem stanovanju. Ugotovljeno je bilo, da je  sostanovalec v skupnem stanovanju pretepal drugega sostanovalca, kateri je bil nato z reševalnim vozilom odpeljan na nudenje zdravniške pomoči v UBKC. Zoper nasilneža bodo policisti podali KO na pristojno tožilstvo.

25. 7. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

26. 7. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje višji policijski inšpektor II

 

Tagi