Kronika PP Domžale: Pretep na gradbišču, pes ugriznil poštarja, vinjena razgrajača …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 2. 8. 2021 do 8. 8. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov in tatvin, zasegli so prepovedano drogo ter vozilo, pridržali dve osebi, bili obveščeni o ugrizu psa, kaznivem dejanju nasilništva in povzročitvi hudih telesnih poškodb. Policisti so bili s strani zdravnika KC LJ obveščeni, da je pri njih zdravniško pomoč iskal občan, katerega naj bi poškodovala znana oseba. V razgovorom z občanom so ugotovili, da ga je med sporom znanec potisnil, zaradi česar je padel in se hudo telesno poškodoval. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

2. 8. 2021 – PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni o opiti osebi, ki vpije pred podjetjem. V neposredni  bližini kraja, ki je bil naveden ob  prijavi, so policisti izsledili močno vinjenega moškega, ki je vpil na zaposlene in se nedostojno vedel. Ker se  kljub opozorilu in ukazu policistov ni želel umiriti, mu je bila odvzeta prostost in na podlagi 109/II ZP-1 odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

2. 8. 2021 – KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVA
Policist so bili s strani občanov obveščeni o pretepu več delavcev na gradbišču, ki je bil naveden v prijavi. Na kraj so odšli policisti, ki so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do pretepa prišlo zaradi nesoglasij med dvema  ekipama podizvajalcev. Zoper kršitelje bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

3. 8. 2021 – TATVINA DENARJA IZ PISARNE
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja iz pisarne v Mengšu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec 2. 8. 2021 med 11.30 in 17.00 uro predala v pisarni v podjetju iz Mengšu odtujil denar. Policisti  z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

3. 8. 2021 – TATVINA DVEH ELEKTRIČNIH SKIROJEV V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh električnih skirojev v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta neznana storilca 3. 8. 2021 med 14.00 in 14.30 iz vetrolova Mercator centra odtujila dva električna  skiroja znamke Xiaomi Mi Pro2, črne barve. Policistih bodo po zbranih obvestilih zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

4. 8. 2021 – TATVINA  DENARNICE V DOMŽALAH
Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini denarnice iz prostorov podjetja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z namenom protipravne prilastitve odtujil denarnico z vsebino iz prostorov garderobe podjetja, kjer je oškodovanec zaposlen. Policistih bodo po zbranih obvestilih zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

4. 8. 2021 – TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov iz trgovine v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta neznanca odtujila več kosov kozmetičnih izdelkov. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

4. 8. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili v večernem času obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Radomelj. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo po opravljenih analizah in zbranih obvestilih podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

5. 8. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili v večernem času obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju  Dragomelj – Pšata. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani  storilec preko noči vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nekaj predmetov. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo po opravljenih analizah in zbranih  obvestilih podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

5. 8. 2021 – UGRIZ PSA
Policisti so bili obveščeni o ugrizu psa. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je pes ugriznil poštarja potem, ko je le-ta dostavil pošto na naslov. Policisti bodo zoper lastnika psa uvedli prekrškovni postopek.

6. 8. 2021 – TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov iz trgovine v Zgornjih Jaršah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v trgovini izvršil tatvino več kosov sanitarnih pip in s tem trgovino oškodoval za 640 €. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

6. 8. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz vrtne lope odtujil  treking kolo znamke Scott Sub Cross, črno-modre barve ter oškodoval lastnika za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

6. 8. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imeli v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

6. 8. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik vozilo vozi  brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na podlagi 23. člena ZPrCP so policisti vozilo zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

6. 8. 2021 – PRIDRŽANJE
Policisti so bili  obveščeni o vinjeni osebi, ki vpije in krši JRM v trgovskem centru v Domžalah. Na kraju so  policisti izsledili močno vinjenega moškega, ki je vpil na zaposlene in se nedostojno vedel. Ker se kljub  opozorilu in ukazu policistov ni želel umiriti mu je bila odvzeta prostost in na podlagi 109/II ZP-1 odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

7. 8. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imeli v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

7. 8. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili v večernem času obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Prevoj. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo po opravljenih analizah in zbranih obvestilih podali ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

7. 8. 2021 – TATVINA OSEBNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvin neregistriranega osebnega vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je  neznani storilec najverjetneje z razbiranjem stekla prišel v notranjost vozila in ga na neugotovljen način odpeljal s kraja. Vrednost vozila je okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 8. 2021 – KAZNIVO DEJANJE HUDE TELESNE POŠKODBE
Policist so bili s strani zdravnika KC LJ obveščeni, da je pri njih iskal zdravniško pomoč občan, katerega bi naj poškodovala znana oseba. Policisti so v razgovoru z njim ugotovili, da ga je med sporom potisnil znanec, zaradi  česar je padel in se hudo telesno poškodoval. Zoper storilca bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Komentarji uporabnikov
Tagi