Kronika PP Domžale: Prehitra vinjena voznica trčila v semafor

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 2. 5. 2022 do 8. 5. 2022

Domžalski policisti so imeli v minulem tednu v postopku več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola, obravnavali so tatvini koles in pa tatvino električnega kolesa, vlom v brunarico, v osebni avtomobil, mladoletni in polnoletni osebi so zasegli manjšo količino substance, ki je bila nato predana v podrobnejšo analizo. Policisti so privedli v pristojni zavod osebo, kateri je sodišče izdalo ukrep za prestajanje zaporne kazni, poklicani so bili na prizorišče prometne nesreče, kjer je bilo ugotovljeno, da je bila le ta povzročena zaradi nepravilne smeri in strani vožnje, k sreči brez telesnih poškodb udeležencev. Policisti so s strani dveh državljanov Ukrajine prejeli namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

2. 5. 2022 – REALIZIRAN UKREP ISKANJA
Policisti so imeli v postopku osebo, za katero je bilo ugotovljeno, da je sodišče izdalo ukrep prijetja s privedbo v zavod za prestajanje kazni zapora. Navedeni ukrep je bil s strani policistov realiziran, saj je bil oseba privedena v pristojni zavod, kjer je bila predana delavcem zavoda.

3. 5. 2022 – PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je povzročiteljica prometne nesreče zaradi nepravilne smeri in strani vožnje trčila v vozilo, ki ji je pripeljalo nasproti. V prometni nesreči se nihče od udeležencev ni telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil ZPrCP. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v skupni višini cca. 700 EUR.

4. 5. 2022 – TATVINA KOLESA IN VISOKOTLAČNEGA ČISTILCA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do odklenjene garaže in iz nje odtujil gorsko kolo znamke Cube, modro črne barve in visokotlačni čistilec znamke Karcher K4. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 5. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do kolesarske trgovine, kjer je izpred objekta odtujil parkirano moško gorsko kolo znamke Cube, črno rumene barve. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 5. 2022 – VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da le tega vozil pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

5. 5. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletno kršiteljico, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge.  V primeru pozitivne analize zaseženega, bodo policisti zoper mladoletno kršiteljico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. O opisanem so policisti obveščali tudi zakonito zastopnico mladoletne kršiteljice.

5. 5. 2022 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec razbil steklo na zadnjih vratih parkiranega vozila, ter tako prišel v njegovo notranjost, iz katere je nato odtujil torbico z vsebino. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 5. 2022 – PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB
Na policijski postaji sta se zglasila drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podala namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Izpolnjeni so bili vsi formularji, ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

6. 5. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. V primeru pozitivne analize zaseženega, bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

7. 5. 2022  –  PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so med delom na terenu naleteli na prometno nesrečo z materialno škodo. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom, zapeljala na pločnik in tam trčila v drog semaforja. V postopku z voznico je bilo ugotovljeno tudi, da je le ta osebni avtomobil vozila pod vplivom alkohola. Policisti so voznici prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v skupni višini cca. 2.000 EUR.

7. 5. 2022 – VLOM V BRUNARICO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v brunarico. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi vhodna vrata, vlomil v brunarico, iz katere je nato odtujil več kosov električnega orodja, s čimer je lastnico oškodoval za okoli 1.370 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5 . 2022 – TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene vrtne lope odtujil tam parkirano, zaklenjeno, žensko, električno kolo Lappierre Overvolt Trekking 6.5 2020 S, bele barve in  z opisanim lastnico oškodoval okoli 1000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi