Kronika PP Domžale: Predvajali glasno glasbo, nato pa niso želeli odpreti vrat

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 23. 11. 2020 do 30. 11. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več kršitev zakona o nalezljivih boleznih, vloma, prometni nesreči, več voženj brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih substanc, požar na osebnem vozilu, nasilje v družini ter posredovali zaradi predvajanja glasne glasbe. V slednjem primeru je bila zaznana glasba v notranjosti prostorov, kjer so se nahajale osebe, ki kljub trkanju, zvonjenju ter klicem policistov niso želele odpreti vrat in sodelovati v postopku. Kasneje pa se je kršitelj odločil odpreti vrata in glasno glasbo tudi utišal. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

23. 11. 2020 – POSKUS VLOMA V SKLADIŠČE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v skladišče. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odstranil ključavnico obešanko na vratih, tako da je na vzvod odlomil lok ključavnice ter tako prišel v notranjost skladišča, katero je  pregledal, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Nastala je materialna  škoda, ki znaša okoli 50 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 11. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad partnerko dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o  nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Preiskovalni sodnik  okrožnega sodišča v Ljubljani je izrečen ukrep potrdil in ga podaljšal še za 15 dni. Policisti bodo zoper  osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

23. 11. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23. 11. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prometne nesreče med voznikom kombija in voznico osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika kombija. V prometni nesreči se je voznica  osebnega vozila lahko telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 1500 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

24. 11. 2020  –  VOŽNJA  BREZ  VELJAVNEGA  VOZNIŠKEGA  DOVOLJENJA,  ZASEG TOVORNEGA VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, za katerega je bilo v  postopku ugotovljeno, da vozi vozilo  brez veljavnega  vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, tovorno vozilo pa mu je bilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 11. 2020 – POŽAR NA OSEBNEM AVTOMOBILU
Policisti so bili obveščeni o požaru na osebnem vozilu. Ugotovljeno je bilo, da je do vžiga prišlo zaradi kratkega stika na napeljavi motorja osebnega vozila starejšega letnika. Požar so na kraju pogasili gasilci CZR Domžale. Policisti elementov kaznivega dejanja  niso ugotovili.

26. 11. 2020  –  VOŽNJA  POD  VPLIVOM ALKOHOLA, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ODREJENO PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi slednjega mu je bilo na podlagi  113/a čl. ZP-1 začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo poslano z obdolžilnim predlogom na pristojno sodišče. Ker si voznik do zaključka postopka ni zagotovil  prevoza, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve.

26. 11. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo traktorja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik traktorja  zaradi spolzkega vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na bankino in se nato prevrnil na bok. Voznik  traktorja se v prometni nesreči ni poškodoval, zaradi trka pa je nastala materialna škoda na živi meji, ki ograjuje  dvorišče bližnje stanovanjske hiše. Materialna škoda znaša skupno 4.500 EUR. Policisti zoper voznika ustrezno ukrepajo.

26. 11. 2020 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo in tatvini električnega  orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega tovornega vozila, kjer je s primernim orodjem vlomil  v  notranjost in odtujil električno orodje znamke Hitachi. Pri tem je nastala materialna škoda za skupno 1.000 EUR. Policisti nadaljuje z delom.

26. 11. 2020 – KRŠITEV GLASNE GLASBE
Policisti so bili obveščeni o glasni glasbi v enem izmed prostorov na območju mesta Domžale. Ob prihodu policistov na kraj, je bila glasna glasba dejansko zaznana, v notranjosti stavbe pa so se nahajale osebe, ki kljub trkanju, zvonjenju in klicem policistov niso želeli odpreti vrat oz. sodelovati v postopku. Kasneje je kršitelj odprl vrata in glasbo tudi utišal. Zaradi kršitve ZJRM 8/2 je bil kršitelju na kraju izdan plačilni nalog.

27. 11.  2020 –  VOŽNJA POD VPLIVOM PREPOVEDNIH SUBSTANC, ODKLON STROKOVNEGA PREGLEDA TER PREPOVEDANA NADALNJA VOŽNJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo na podlagi hitrega testa ugotovljeno, da vozi pod vplivom prepovedanih substanc  –  drog. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega je voznik odločno odklonil. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Vozniško dovoljenje mu na kraju ni bilo začasno odvzeto, ker ga ni imel pri sebi. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 11. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imeli v posesti manjšo količino prepovedane  droge. Policisti bodo  zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

27. 11. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo  ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Policisti bodo zoper voznika podali  obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29. 11. 2020 – KD NASILJE V DRUŽINI
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori so policisti ugotovili, da je mož nad ženo že dlje časa  izvajal psihično nasilje. Zoper storilca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

29. 11. 2020  –  ZASEG  PREPOVEDANE DROGE IN KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so imeli v postopku mladoletnika, kateri je imeli v posesti manjšo  količino  prepovedane droge. Prav tako so ugotovili kršitev kršitev Zakona o nalezljivih boleznih (po  21.00 uri nahajal na prostem). Zoper njega bodo policisti napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29. 11. 2020 – ZASEG KZM IN KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da vozi KZM turi brez vozniškega dovoljenja. Prav tako je bilo ugotovljeno, da krši Zakon o nalezljivih boleznih (prehajanje občine). Zaradi slednjega mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, KZM pa mu je bilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29. 11. 2020 – VLOM V KLET IN TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet v stanovanjskem bloku. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz kleti izvršil tatvino rumenega gorskega kolesa znamke Mondraker, tipa Vantang R2017, neznanih ser. številk. Z  dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi