Kronika PP Domžale: Povečan pojav tatvin koles

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 9. 2022 do 25. 9. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, pri tem je bilo odtujenih večje število koles. Zaradi povečanega pojava tatvin koles, policisti občanom svetujejo, da naj kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih. Policisti so med drugim obravnavali tudi tatvino več kosov različnih oblačil iz trgovine ter tatvino štirikolesnika. Nepridiprav pa je obiskal tudi poslovne prostore podjetja, kjer je iz pisarne odtujil 500 evrov gotovine, šop ključev, ter dva univerzalna ključa. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

19. 9. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene garaže odtujil moško, cestno, dirkalno, kolo znamke FUJI, model Roubax pro in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 9. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene garaže odtujil otroško gorsko kolo znamke Scott, tip Roxter in z opisanim lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 9. 2022 – TATVINA OBLAČIL
Policisti so bili obveščeni o tatvini oblačil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz trgovine odtujil več kosov različnih oblačil in s tem podjetje oškodoval za 924,92 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 9. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz prizidka ob hiši odtujil tam parkirano moško kolo znamke KTM in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 9. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirano gorsko kolo znamke Crosseries, tipa Rosk Mashin in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 9. 2022 – TATVINA ŠTIRIKOLESNIKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini štirikolesnika. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkiran otroški, električni, štirikolesnik znamke Zhejiang Yongkang, model HB-EATV 1000 in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 750 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 9. 2022 – VLOM V PISARNO PODJETJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v pisarno podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do vhodnih vrat pisarne v I. nadstropju stanovanjske hiše, kjer je s primernim predmetom, na vzvod, odprl vhodna vrata pisarne, vstopil v njeno notranjost in iz notranjosti odtujil 500 EUR gotovine, šop ključev, ter dva univerzalna ključa. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 9. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25. 9. 2022 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do vrtne lope ob stanovanjski hiši. Tam je s primernim orodjem odstranil ključavnico obešanko na vhodnih vratih lope in iz notranjosti odtujil tri gorska kolesa in sicer kolo znamke Cube Access AEZ, CUBE Aim Race in Cube Access WS EAT. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.300 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi