Kronika PP Domžale: Poskus roparske tatvine, poškodovanje vozila s pirotehniko …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 21.12. 2020 do 27. 12. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, tatvino registrskih tablic, poškodovanje vozila s pirotehničnim sredstvom ter poskus roparske tatvine. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci na parkirišču prodaje vozil s plinskim razpršilcem pošpricali delavca, kateri jih je zalotil na kraju in ga s silo telesa udarili, nato pa s kraja zbežali, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Policisti so obravnavali tudi več kršitev zakona o nalezljivih boleznih, zato vas zopet pozivamo, da zakon upoštevate. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

21. 12. 2020 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 12. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku dve osebi, kateri sta imeli v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti  bodo zoper njiju uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

21. 12. 2020 – POSKUS ROPARSKE TATVINE
Policisti so bili obveščeni o poskusu roparske tatvine. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci na parkirišču  prodaje vozil s plinskim razpršilcem pošpricali delavca, kateri jih je zalotil na kraju in ga s silo telesa udarili, nato  pa s kraja zbežali, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 12. 2020 – POŠKODOVANJE VOZILA S PIROTEHNIČNIM SREDSTVOM
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila s  pirotehničnim sredstvom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v nočnem času pod pokrov motorja osebnega avtomobila nastavil močnejše pirotehnično sredstvo, ga  sprožil ter pri tem poškodoval prednji desni del vozila (blatnik, odbijač, vetrobransko steklo armaturno ploščo),  prav tako pa je zaradi detonacije počilo steklo ter odpadel del ometa na objektu v neposredni bližini. Materialna  škoda znaša za okoli 3.500 EUR. Policisti nadaljuje z delom.

22. 12. 2020 – VLOM V KONTEJNERJA TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kontejnerja z prodajnim blagom pred eno izmed  trgovin. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči neovirano pristopil do ladijskih kontejnerjev nameščenih pred trgovino, kjer je preščipnil ključavnici na dveh kontejnerjih in iz notranjosti enega odtujil več ležišč različnih dimenzij. Materialna škoda znaša za okoli 5.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 12. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v večstanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s  primernim orodjem vlomil skozi okno v notranjost hiše ter odtujil zlatnino. Materialna škoda znaša skupno 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 12. 2020 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni  o tatvini registrskih tablic iz parkiranega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec tega dne v popoldanskem času neovirano pristopil do parkiranega osebnega vozila in iz njega odtujil  obe registrski tablici. Materialna škoda znaša 40 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 12. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE IN PIROTEHNIČNIH SREDSTEV (PETARDE), UGOTOVLJENA KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so imeli v postopku dve osebi, kateri sta obe imeli v posesti manjšo količino prepovedane droge.  Prepovedana droga jima je bila proti potrdilu zasežena. Policisti bodo zoper njiju uvedli hitri postopek z izdajo  odločbe pri prekrškovnemu organu. V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da oba kršita določila zakona o nalezljivih boleznih saj nista upoštevala prepovedi gibanja med 21.00 in 06.00 uro ter nista uporabljala zaščitnih  mask. Zaradi omenjenih kršitev jima bo naknadno izdan plačilni nalog. Eden izmed kršiteljev je med postopkom izročil 4 x pirotehnično sredstvo – petarde, ki so z zakonom prepovedane, zato so mu bile proti potrdilu zasežene in bodo poslane na uničenje. Zoper kršitelja bo napisana odločba v hitrem postopku.

23. 12. 2020 – POKSUS VLOMA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v poslopje knjižnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod vlomil skozi okno v notranjost objekta, kjer je pregledal notranjost, nato pa kraj zapustil, ne  da bi karkoli odtujil. Materialna škoda znaša 800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 12. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper njega uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

26. 12. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim  orodjem vlomil skozi okno v notranjost  hiše ter odtujil gotovino. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 12. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v večstanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil skozi vrata terase v notranjost hiše ter odtujil gotovino. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 4.100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 12. 2020 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata lope ter tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino daljnogleda. Z dejanjem je lastnika  oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh!!!)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih  straneh Policije (www.policija.si) objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi