Kronika PP Domžale: Popisal parkirane avtobuse in prerezal pogonske jermene

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 29. januarja 2024 do 4. februarja 2024

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali zatajitev osebnega avtomobila, goljufijo, rop, nasilje v družini, tatvino štirikolesnika in vlom v tovorno vozilo. Obveščeni so bili o poškodovanju parkiranih avtobusov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do 6 parkiranih avtobusov, jih popisal s črnim sprejem, odprl zadnje pokrove motorjev in na vseh avtobusih prerezal pogonske jermene. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

22. januarja 2024 – ZATAJITEV OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o zatajitvi osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik na podlagi pisne izjave znancu posodil osebni avtomobil Citroen, Xsara, katerega pa mu znanec v predpisanem roku ni vrnil, temveč ga je odpeljal neznano kam. Z dejanjem je lastnik osebnega avtomobila oškodovan za okoli 1.000 EUR.

30. januarja 2024 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Goljufija. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na medmrežju z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist lažno prikazoval dejanske okoliščine glede pridobitve kredita ter s tem oškodovanca zapeljal, da je ta v svojo škodo skupno nakazal 1.758 EUR za odobritev kredita, katerega v nadaljevanju ni dobil.

31. januarja 2024 – ROP
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Rop. Po doslej zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta se neznanca z vozilom pripeljala do oškodovanke, ki je hodila ob cesti. Sopotnik je izstopil iz vozila in oškodovanki z ramen strgal žensko torbico z vsebino, nato pa sta se storilca s kraja odpeljala. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

1. februarja 2024 – ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bil osebni avtomobil vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

2. februarja 2024 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini in sicer je zakonski partner dlje časa nad partnerko izvajal psihično in fizično nasilje, prav tako pa ji tudi grozil. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu izrekli prepoved približevanja. Izrečeni ukrep je bil posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, katera je izrečeni ukrep potrdila in podaljšala na 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

2. februarja 2024 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec razbil steklo na sovoznikovih vratih parkiranega tovornega vozila in iz armaturne plošče odtujil denarnico z vsebino, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. februarja 2024 – TATVINA ŠTIRIKOLESNIKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini štirikolesnika. Na kraju je bil ugotovljeno, da je neznani storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše odtujil štirikolesnik in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 5000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. februarja 2024 – KAZNIVO DEJANJE POŠKODOVANJE AVTOBUSOV
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju parkiranih avtobusov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do 6 parkiranih avtobusov, jih popisal s črnim sprejem, nato pa na vzvod odprl zadnje pokrove motorjev in s pomočjo neznanega orodja na vseh avtobusih prerezal pogonske jermene. S tem dejanjem je neznani storilec oškodoval pravno osebo za okoli 50.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

4. februarja 2024 – ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega motornega kolesa, za katerega je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo motorno kolo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi