Kronika PP Domžale: Policiste pretental, ker je izgubil ključ

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 14.12. 2020 do 20. 12. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, tatvino v trgovini, več hujših prometnih prekrškov ter zlorabo znamenj za pomoč in nevarnost. V slednjem primeru so bili policisti obveščeni, da je v sobi ostal zaklenjen dve leti star otrok. Na kraju so ugotovili, da se v sobi ni nahajal majhen otrok ali kakšna druga oseba, ampak je šlo le za izgubo ključa. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

15. 12. 2020 – VLOM NA GRADBIŠČE
Policisti so bili obveščeni o vlomu na gradbišče. Ugotovljeno je bilo, da je storilec preščipnil verigo na vratih  ograjenega gradbišča ter tako prišel na ograjeno območje, od koder je izvršil tatvino opažnih plošč v skupni vrednosti okoli 500 EUR.

16. 12. 2020 –  VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, NEREGISTRIRANO VOZILO, NAMEŠČENE DRUGE REGISTRSKE TABLICE,  ZASEG VOZILA IN PRIDRŽANJE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je vozila neregistriran osebni avtomobil, na njem pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da voznik vozi brez  veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Ker je bilo po izjavi kršitelja pričakovati, da bo nadaljeval vožnjo z drugim vozilom, so policisti zoper njega odredili pridržanje. Zaradi kršitev bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 12. 2020 – VLOM V POMOŽNI OBJEKT
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vikend. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s silo telesa odprl vrata pomožnega objekta pri vikendu od koder je izvršil tatvino vrtne motorne kosilnice. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 12. 2020  –  VOŽNJA  MOTORNEGA  VOZILA  BREZ  VELJAVNEGA  VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, na  katerem so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu. V nadaljnjem postopku so policisti ugotovili tudi, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so vozniku zasegli vozilo. Kršitelj se bo moral za storjene kršitve zagovarjati pri sodniku.

18. 12. 2020 – TATVINA V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je storilka v trgovini z obutvijo vzela otroške čevlje, katere pa je odnesla  mimo blagajne, ne da bi za njih poravnala račun. Z navedenim je prodajalno oškodovala za okoli 30 EUR.

19. 12. 2020 – VLOM V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na vzvod odprl vrata v pritličju objekta ter tako vstopil v notranjost. Tam je pregledal prostore ter iz objekta odtujil denar in zlatnino v  skupni vrednosti okoli 4.000 EUR, na objektu pa napravil za okoli 200 EUR materialne škode.

20. 12. 2020 – ZLORABA ZNAMENJ ZA POMOČ IN NEVARNOST
Policisti so bili obveščeni, da je v sobi ostal zaklenjen dveletni otrok. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se v sobi ne nahaja otrok ali kakšna druga oseba, ampak da gre za izgubo ključa. Policisti bodo zoper udeleženo osebo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi