Kronika PP Domžale: Pografitirali fasado osnovne šole

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 10. 2021 do 10. 10. 2021

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali več vlomov, tatvin, prometnih nesreč, od tega so bile tri s pobegom, dva primera nasilja v družini ter poškodovanje fasade z grafitom. Policisti so bili obveščeni o poškodovanju fasade osnovne šole. Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec tekom noči na fasado osnovne šole na območju Domžal, narisal grafit ter s tem napravil materialno škodo. Policisti so pretekli teden obravnavali tudi tatvino parfumov iz trgovine, v kateri ej bilo ugotovljeno, da je neznana oseba v trgovini odtujila več parfumov in s tem trgovino oškodovala za 872 €. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

4. 10. 2021 – VLOM V KOTLOVNICO IN SKLADIŠČE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v skladišče. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do  vrat skladišča, na katerih je s primernim predmetom prerezal ključavnico obešanko in nato s primernim predmetom na vzvod odprl vrata skladišča, ter tako vstopil v notranjost. Iz notranjosti je odtujil več kosov električnega orodja. Nadalje je neznani storilec pristopil do vrat kotlovnice stanovanjske hiše, katera se nahaja ob zgoraj  opisanem skladišču in jih z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl in iz notranjosti kotlovnice prav tako odtujil večjo količino orodja. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vlečnega vozila s pripetim priklopnim vozilom zaradi nepravilnega premika trčil v voznika tovornega vozila. V postopku z udeleženim voznikom tovornega vozila je bilo ugotovljeno, da je le ta tovorno vozilo vozil pod vplivom alkohola. Vozniku tovornega vozila so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo. Obema voznikoma so policisti zaradi kršitev  ZPrCP izdali plačilna naloga. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v skupni višini cca. 1.200 EUR.

5. 10. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod  vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško  dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

5. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik kombija,  zaradi nepravilnega prehitevanja voznika, z zunanjim ogledalom trčil v zunanje ogledalo vozilo drugega voznika  kombija,  nato pa s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v smislu izsleditve neznanega povzročitelja prometne nesreče.

5. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni  nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznice. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 1000 EUR, v prometni nesreči  pa  se nihče ni telesno poškodoval. Policisti so na kraju povzročiteljici izdali plačilni nalog.

5. 10. 2021 – NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1 IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni že dlje časa nad svojo zakonsko partnerko izvajal psihično in fizično nasilje, z njo ponižujoče in grdo ravnal, jo pretepal in ji grozil z grožnjo z  neposrednim napadom na življenje in telo. Na kraju je osumljenec v vinjenem stanju nadaljeval s kršitvijo in kljub ukazu s kršitvijo ni prenehal, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje po 109/2 ZP-1. Naknadno mu je bil po določbah 60. člena ZNPPol, izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja svoji zakonski  partnerki. Dežurni preiskovalni sodnik je odredbo oz. ukrep policistov potrdil in podaljšal še za 15 dni. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

6. 10. 2021 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do parkiranega vozila, na neznan način razbil steklo na voznikovih vratih in tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino daljinca za odpiranje vrat podzemne garaže. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznica in NN voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, zaradi nepravilne smeri vožnje v krožnem križišču NN voznika, kateri je trčil v osebno vozilo voznice, nato pa s kraja  odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Na vozilu oškodovanke je nastala materialna škoda, ki znaša  okoli 150 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

7. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in  voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznice, katera je na kraju tožila za bolečinami v levi roki in je sama naknadno iskala zdravniško pomoč. Na vozilih je nastala skupna materialna  škoda, ki znaša okoli 900 EUR. Policisti so na kraju povzročiteljice prometne nesreče izdali plačilni nalog.

7. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Na kraju  je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik avtobusa in NN  voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, zaradi nepravilnega premika v semaforiziranem križišču NN voznika tovornega vozila, kateri je trčil v zunanje  ogledalo avtobusa, nato pa s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. Na avtobusu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve NN  voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

7. 10. 2021 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do parkiranega vozila in neznani predmet potisnil med streho vozila in prednja  desna  vrata, ter tako prišel v notranjosti vozila in iz denarnice, katera  je bila v predalu, izvršil tatvino dveh bančnih kartic in gotovine v  znesku 50 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 10. 2021 – TATVINA PARFUMOV V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini parfumov iz trgovine. Ugotovljeno je bilo, da je neznana storilka v trgovini odtujila več parfumov in s tem trgovino oškodovala za 872 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

8. 10. 2021 – POŠKODOVANJE FASADE OSNOVNE ŠOLE Z GRAFITOM
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju fasade osnovne šole. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec tekom noči na fasado osnovne šole na območju Domžal narisal grafit ter s tem napravil materialno škodo za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

9. 10. 2021 – NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je moški nad svojo partnerko izvajal tako psihično kot fizično nasilje in ji s tem omejeval njene enake pravice ter jo v skupnosti spravljal v podrejen položaj.  Zaradi slednjega je bilo osumljencu odrejeno pridržanje do 48 ur in bo naknadno priveden pred preiskovalnega sodnika. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

10. 9. 2021 – VLOM IN TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod vlomil v zaklenjeno kletno  garažo ter iz notranjosti odtujil gorsko kolo znamke Giant TCR ADV.2ML ter s tem oškodoval lastnika za skupno 1.000 EUR. Policisti nadaljuje z delom.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Komentarji uporabnikov
Tagi