Kronika PP Domžale: Po telefonu ji je večkrat grozil, da bo ubil njeno družino, če mu ne bo prinesla denarja

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 5. 9. 2022 do 11. 9. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, med drugim več tatvin koles, parfumov in torbic iz prodajaln. Iz dvorišča gospodarskega poslopja pa je neznani storilec odtujil bakreni kotel za žganjekuho. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, nasilje v družini, pri enem vozniku pa je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar je začasno ostal brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so bili tudi obveščeni o kaznivem dejanju izsiljevanja in sicer je neznani osumljenec oškodovanki večkrat po telefonu grozil, da bo ubil njeno družino, če mu ne bo prinesla denarja, zaradi česar mu je oškodovanka na več različnih lokacijah pustila v skupnem znesku 40.800 EUR. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

5. 9. 2022 – TATVINA OTROŠKIH KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini otroških koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirani, odklenjeni, otroški kolesi Cube, Accesss WS EAZ, rjave in črne barve in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 9. 2022 – KAZNIVO DEJANJE IZSILJEVANJE
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju izsiljevanje. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanko po mobilnem telefonu večkrat poklical NN osumljenec in ji zagrozil, da bo ubil njeno družino, če mu ne bo prinesla denarja, zaradi česar mu je oškodovanka na več različnih lokacijah pustila v skupnem znesku 40.800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 9. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pred blokom odtujil kolo in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 9. 2022 – TATVINA TORBIC
Policisti so bili obveščeni o tatvini torbic v prodajalni. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec v prodajalni izvršil tatvino treh pasnih torbic in ene moške torbice. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za 164,90 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 9. 2022 – TATVINA PARFUMOV
Policisti so bili obveščeni o tatvini parfumov v dveh različnih časovnih obdobjih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta NN storilca pri eni tatvini iz prodajalne police odtujila parfume različnih znamk in s tem dejanjem oškodovala pravno osebo za 930,92 EUR, pri drugi tatvini pa je NN storilec odtujil parfume različnih znamk in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 485,96 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 9. 2022 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je bivši partner nad svojo bivšo izvenzakonsko partnerko že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil s strani dežurne sodnice sodišča v Ljubljani potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

9. 9. 2022 – TATVINA BAKRENEGA KOTLA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini kotla. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do dvorišča gospodarskega objekta ter odtujil kotel za žganjekuho. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

9.9.2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kolesa zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v kolesarja pred njim, ob trku pa se je nasadil na ročko zavore, katera ga je poškodovala. Poškodovani je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom, naknadno pa mu bo izdan plačilni nalog s predpisano globo.

9.9.2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti ročno zvito cigareto z neznano posušeno rastlino zeleno rjave barve za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Cigaret je bil osebi zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

10.9.2022 – TATVINA DVEH KOLES
Policisti smo bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do dve parkiranih in skupaj zaklenjenih gorskih koles znamke Elan in Merida ter ju na neugotovljen način odtujil. Materialna škoda znaša skupno 800 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

10.9.2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.76 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11.9.2022 – TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do odprte vrtne lope poleg stanovanjske hiše in iz notranjosti odtujil gorsko kolo znamke E Bike Focus Whistler, zeleno rumene barve, brez vstavljene baterije in gorsko kolo znamke Ghost Mountain, črne barve. Materialna škoda znaša skupno 1.300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav vlomov v osebne avtomobili v času večjih prireditev, kjer je na parkirnih prostorih parkiranih več vozil (veselice, pikniki, poroke…). Občanom svetujemo, da vozila parkirajo na razsvetljenih prostorih in iz vozila vzamejo vse vrednejše stvari.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi