Kronika PP Domžale: Po nepotrebnem povzročal trpljenje psa

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 6. 11. 2023 do 12. 11. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, tatvino, zasegli osebno vozilo ter obravnavali prometni nesreči. Med drugim so policisti obravnavali kaznivo dejanje mučenje živali. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni po nepotrebnem povzročal trpljenje psa s tem, da ni poskrbel za njegove osebne fiziološke potrebe (podhranjenost) in zdravstveno stanje psa (šepanje, zajedavci, vzbrst). Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

6. 11. 2023 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so voznici osebni avtomobil zasegli, zoper njo pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

6. 11. 2023 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v tovorni prostor vozila ter iz njega izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja in z dejanjem lastnika oškodoval za okoli 3.100 EUR.

7. 11. 2023 – VLOM V POSLOVNE PROSTORE PODJETIJ
Policisti so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore podjetij. Ugotovljeno je bilo, da so storilci neovirano pristopil do podjetja, kjer so iz ograjenega in zaklenjenega območja odtujili aluminijasto lestev. Nato so pristopili do poslovnega objekta drugega podjetja, kjer so se po lestvi povzpeli do okna pisarne v 1. nadstropju, razbili steklo na oknu, vstopili v notranjosti in iz priročne blagajne v predalniku odtujil gotovino, prav tako so odtujili še manjši prenosni sef z vsebino. Z opisanim so pravne osebe skupno oškodovali za okoli 2.000 EUR.

8. 11. 2023 – VLOM V KARTOMAT
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kartomat. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do zaklenjenega kartomata, katerega je s primerim orodjem, na vzvod odprl in iz notranjosti odtujil gotovino in z dejanjem pravno osebo oškodoval za okoli 700 EUR.

9. 11. 2023 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkiran električni skiro znamke Xiomi, Miija, bele barve in z dejanjem lastnika oškodoval za okoli 300 EUR.

10. 11. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika osebnega vozila. Materialna škoda na vozilih znaša okoli 120 EUR. Voznica osebnega vozila se je v prometni nesreči lahko telesno poškodovala in je sama naknadno iskala zdravniško pomoč. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

11. 11. 2023 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno, ter tako prišel v notranjost in iz notranjosti odtujil nahrbtno torbo, v kateri je bilo 200 EUR gotovine in avtomobilski ključ, ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 500 EUR.

11. 11. 2023 – POSKUS VLOMA V GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v garažo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata garaže, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Nastala je materialna škoda na objektu, ki znaša okoli 200 EUR.

11. 11. 2023 – KAZNIVO DEJANJE MUČENJE ŽIVALI
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje mučenje živali, saj je bilo ugotovljeno, da je osumljeni po nepotrebnem povzročal trpljenje psa s tem, da ni poskrbel za osebne fiziološke potrebe (podhranjenost) in zdravstveno stanje psa (šepanje, zajedavci, vzbrst). Osumljenemu je veterinarski inšpektor začasno odvzel psa, kateri je bil nato v oskrbo odpeljan v zavetišče. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba.

12. 11. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila v prometni nesreči udeležena voznica osebnega vozila, katera je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste ter z vozilom trčila v drevo. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 8000 EUR, povzročiteljica pa se v prometni nesreči ni telesno poškodovala. Policisti so ji na kraju izdali plačilni nalog.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles in vlomov v vozila. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih. Prav tako vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi