Kronika PP Domžale: Pijana razgrajača odpeljali na hladno

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 13. 11. 2023 do 19. 11. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, dve intervenciji z odrejenim pridržanjem ter prometni nesreči. Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v hišo in iz notranjosti odtujil več kosov različnega nakita. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 6.000 EUR. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 11. 2023 –  VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno ter iz notranjosti odtujil gotovino in akumulatorsko orodje. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.200 EUR.

13. 11. 2023 –  VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi lesena vhodna vrata hiše in iz notranjosti odtujil več kosov različnega nakita. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 6.000 EUR.

14. 11. 2023 – INTERVENCIJA IN ODREJENO PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1
Policisti so bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vinjen kršitelj na kraju vpil in žalil, nato pa ni upošteval zakonitega ukaza policistov naj preneha s kršitvijo, zato mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zoper njega so bila uporabljena tudi prisilna sredstva za vezanje in vklepanje – lisice. Z intervencijskim vozilom je bil nato odpeljan v pridržanje prostore v Ljubljano. Policisti so mu na kraju izdali plačilni nalog.

16. 11. 2023 – PROMETNA NESREČA IN ZASEG VOZILA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji enega izmed udeležencev za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Policisti so vozniku avtomobil zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 11. 2023 – INTERVENCIJA IN ODREJENO PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1
Policisti so bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vinjen kršitelj vpil in žalil goste v enem izmed gostinskih lokalov v Domžalah. Ker na kraju ni upošteval zakonitega ukaza policistov naj preneha s kršitvijo mu je bilo odrejeno pridržanje po 109/2. členu ZP-1 do iztreznitve. Zoper njega so bila uporabljena tudi prisilna sredstva za vezanje in vklepanje – lisice. Z intervencijskim vozilom je bil nato odpeljan v pridržanje prostore v Ljubljano. Policisti so mu na kraju izdali plačilni nalog.

18. 11. 2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost v križišču vozniku osebnega avtomobila, slednjega pa je po trčenju odbilo v nasproti vozeč osebni avtomobil. V nesreči se je telesno poškodoval udeleženi voznik osebnega avtomobila, kateri je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini 9.000 EUR.

19.11.2023 – VLOM V ŠTIRI REZERVOARJE TOVORNIH VOZIL V LUKOVICI  
Policisti so bili obveščeni o tatvini nafte iz štirih tovornih vozil na počivališču Lukovica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz štirih rezervoarjev različnih tovornih vozil odtujil za okoli 1000 EUR goriva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles in vlomov v vozila. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih. Prav tako vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi