Kronika PP Domžale: Pes napadel občanki in ju poškodoval

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 4. 2022 do 1. 5. 2022

Domžalski policisti so imeli pretekli teden v postopku več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola, obravnavali so nasilje v družini, tatvino, vlom in poskus vloma v stanovanjsko hišo, obveščeni pa so bili tudi o ugrizu psa. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da je iz odprtega dvorišča stanovanjske hiše pritekel pes lastnice in tam, med sprehodom s psom, katerega sta imeli na povodcu, napadel občanki. Obe občanki sta naknadno iskali zdravniško pomoč v ZD, pri tem pa je bilo ugotovljeno, da sta zadobili telesne poškodbe. Policisti so s strani sedmih državljanov Ukrajine prejeli namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

25. 4. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj prometne nesreče voznik tovornega vozila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozeče osebno vozilo. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil ZPrCP.

26. 4. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da vozilo vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

26. 4. 2022 – NASILJE V DRUŽINI – IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA PO 60. ČLENU ZNPPOL
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je izven zakonski partner več let nad svojo partnerko in njunim otrokom izvajal fizično in psihično nasilje in ju spravljal v podrejen položaj. Na podlagi vseh zbranih obvestil je bil storilcu izrečen ukrep prepovedi približevanja po 60 členu ZNPPOL. Opisani ukrep je bil poslan v presojo dežurnemu preiskovalnemu sodniku, kateri je izrečeni ukrep potrdil in podaljšal. V zvezi kaznivega dejanja Nasilja v družini bo zoper storilca podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

27. 4. 2022 – UGRIZ PSA
Policisti so bili obveščeni o ugrizu psa. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori je bilo ugotovljeno, da je iz odprtega dvorišča stanovanjske hiše pritekel pes lastnice in tam, med sprehodom s psom, katerega sta imeli na povodcu, napadel občanki. Obe občanki sta naknadno iskali zdravniško pomoč v ZD, pri tem pa je bilo ugotovljeno, da sta zadobili telesne poškodbe. Policisti bodo o opisanem obveščali VURS, prav tako pa bodo zoper lastnico psa uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu zaradi kršitve ZZZiv.

28. 4. 2022 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi balkonska vrata kuhinje, vstopil v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal in iz nje odtujil nakit in denar. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 2 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 4. 2022 – POSKUS VLOMA V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec, z neznanim primernim predmetov na vzvod poskušal vlomiti vhodna vrata nenaseljene stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 4. 2022 – PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB
Na policijski postaji se je zglasilo sedem drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podali namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Izpolnjeni so bili vsi formularji, ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

30. 4. 2022 – TATVINA ŽARA
Policisti so bili obveščeni o tatvini žara. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz zunanje kuhinje poslovnega objekta odtujil žar in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 841,90 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1.5.2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katero so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola, saj je indikator alkohola v izpihanem zraku pokazal 0,60 mg/l. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

1.5.2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katero so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola, saj je indikator alkohola v izpihanem zraku pokazal 0,63 mg/l. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi