Kronika PP Domžale: Padla v odprt jašek za vodo, zakuril zabojnika, ogenj pa se je nato razširil še na avto

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 12. 6. 2023 do 18. 6. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali prometni nesreči, vlom v klet, odtujitev okoli 500l dizelskega goriva preko noči iz parkiranega tovornega vozila. Obveščeni so bili o napadu psa, odtujitvi registrskih tablic, o požaru na dveh zabojnikih za smeti, pri čemer se je požar razširil tudi na osebni avtomobil, ki je bil parkiran v neposredni bližini ter o intervenciji gasilcev in zdravstvenega osebja, saj naj bi oseba padla v jašek. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

12. 6. 2023 – VLOM V KLET
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem zlomil ključavnico obešanko na zaklenjenem kletnem prostoru in iz notranjosti kletnega prostora odtujil električni skiro znamke Segway, Max G3OLE II, sive barve. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 620 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.6.2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z telesnimi poškodbami v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da so v prometni nesreči udeležena štiri vozila. Vzrok za prometno nesreče pa je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Poškodovane osebe je reševalno vozilo ZD Domžale odpeljalo v UBKC v nadaljnjo oskrbo. Povzročitelju prometne nesrečeje bil izdan plačilni nalog.

16.6.2023 – TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec tekom noči iz parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 500l dizelskega goriva in s tem oškodoval lastnika za 530 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

16.6.2023 – KRŠITEV ZAKONA O ZAŠČITI ŽIVALI
Policisti smo bili obveščeni o napadu psa. Ugotovljeno je bilo, da je pes pritekel iz odprtega dvoriščnega prostora stanovanjske hiše na pločnik in skočil na mimo hodečega otroka ter ga ob skoku popraskal po nogi. Zdravniško pomoč je skrbnik otroka odklonil. Zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali je bil lastnici psa izdan plačilni nalog.

16.6.2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti ročno zvito cigareto z neznano rastlino in samozapiralno PVC vrečko z delci rastline, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Ročno zvita cigareta in PVC vrečka sta bili osebi proti potrdilu zaseženi in bosta poslani v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

16.6.2023 – POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni, da je neznanec na neugotovljen način zakuril dva zabojnika za smeti, požar pa se je nato razširil tudi na osebni avtomobil, ki je bil parkiran v neposredni bližini. Požar so pogasili gasilci, nastala pa je materialna škoda za okoli 1.300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

17.6.2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec tekom noči iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici in s tem lastnika oškodoval za okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

17.6.2023 – PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KOLESARJA IN TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo osebnega avtomobila in kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega avtomobila, kolesar pa je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan. Nastala je materialna škoda za okoli 1.000 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog s predpisano globo.

18.6.2023 – POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o intervenciji gasilcev in zdravstvenega osebja, saj naj bi oseba padla v jašek. Ugotovljeno je bilo, da je oseba padla v odprt jašek za vodo, iz jaška pa so osebi nato pomagali gasilci. Oseba je bila pri tem lažje telesno poškodovana in bila odpeljana na pregled v UBKC Ljubljana. Policisti zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ustrezno ukrepajo.

18.6.2023 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec tekom noči iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil registrsko tablico in s tem lastnika oškodoval za okoli 20 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi