Kronika PP Domžale: Ostal brez denarja in oken, pijani vročekrvneži pristali na hladnem

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 31. 7. 2023 do 6. 8. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več prometnih nesreč, kršitve javnega reda, poskus vloma v stanovanjsko hišo ter vlom v osebni avtomobil. Tudi domžalski policisti so bili aktivno vključeni pri poplavah, ki so zajele domžalsko in okoliške občine. Urejali so promet, zagotavljali varovanje poplavljenih stanovanjskih objektov ter pozornost polagali na osebe, ki bi na ogroženih območjih lahko izvrševali protipravna ravnanja. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

31. 7. 2023 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega vozila, za katero je bilo ugotovljeno, da vozi osebno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega ji je bilo zaseženo vozilo in odvzete registrske tablice. Zoper kršiteljico bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

31. 7. 2023 – POSKUS VLOMA  V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do terasnih vrat stanovanjske hiše in s primernim orodjem na vzvod vlomil ter tako prišel v notranjost, od koder pa ni ničesar odtujil in je kraj zapustil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 600 EUR.

1. 8. 2023 – PROMETNA NESREČA V MENGŠU
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči treh vozil v Mengšu. Z ogledom kraja prometne nesreče in pridobljenimi izjavami udeležencev, je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika osebnega avtomobila. Slednjemu je bil zaradi kršitev določil ZPRCP izdan plačilni nalog.

1. 8. 2023 – KRŠITEV JAVNEGA REDA TER PRIDRŽANJE
Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali v zasebnem prostoru, kjer je pijan kršitelj žalil družinske člane in jim grozil. Ker se kršitelj kljub opozorilom in ukazu policista še vedno ni pomiril, so policisti kršitelju odvzeli prostost in mu odredili pridržanje.

2. 8. 2023 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, lažno zatrjeval oškodovancu, da mu bo vgradil okna, pri čemer mu je oškodovanec izročil 4.000 EUR in s tem oškodovanca zapeljal. Po opisanem je storilec prekinil vse stike z oškodovancem. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 8. 2023  – KD POVZROČITVE SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o požaru na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je lastnica pri kuhanju pozabila na olje, katero se je zaradi pregretja vžgalo in razširilo na elemente kuhinje. Požar je kasneje sama tudi pogasila, pri tem pa zadobila opekline na obeh rokah. Odpeljana je bila v UBKC Ljubljana v nadaljnjo oskrbo. Nastala pa je materialna škoda za okoli 2.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 8. 2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Dob, v kateri so bila udeležena tri vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil izdan plačilni nalog. Pri tem se je sopotnica tudi lahko telesno poškodovala. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda okoli 5.000 EUR.

3. 8. 2023 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla na osebnem avtomobilu prišel v vozilo, od koder je odtujil garmin napravo ter denarnico s vsebino, Z dejanjem je  lastnik oškodovan za okoli 1000 EUR.

3. 8. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, ZASEG VOZILA  
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti v Domžalah med dvema voziloma. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega vozila. Nastala je materialna škoda v višini 4.500 EUR. Ugotovljeno je bilo tudi, da voznik vozila ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so policisti vozilo odvzeli, zoper voznika pa bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

4. 8. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN KD NEVARNE VOŽNJE  
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti v Domžalah med dvema voziloma. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilne strani vožnje povzročitelja, kateri je tudi vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Nastala je materialna škoda v višini 10.000 EUR. Zoper povzročitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

4. 8. 2023KRŠITEV JAVNEGA REDA TER PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1
Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali v zasebnem prostoru, kjer je pijan kršitelj žalil družinskega člana in mu grozil s pretepom. Ker se kršitelj kljub opozorilom in ukazu policista še vedno ni pomiril, so policisti kršitelju odvzeli prostost in mu odredili pridržanje. Prav tako mu je bil zaradi kršitev JRM izdan plačilni nalog.

5. 8. 2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in iz njega odtujil obe registrski tablici ter s tem oškodoval lastnika vozila za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

5. 8. 2023KRŠITEV JAVNEGA REDA TER PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1
Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali v gostinskem lokalu, kjer je pijan kršitelj žalil zaposlene in goste. Ker se kršitelj kljub opozorilom in ukazu policista še vedno ni pomiril, so policisti kršitelju odvzeli prostost in mu odredili pridržanje. Prav tako mu je bil zaradi kršitev JRM izdan plačilni nalog.

5. 8. 2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in iz njega odtujil obe registrski tablici ter s tem oškodoval lastnika vozila za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

***********************************************************

POPLAVE – OPOZORILO NA SAMOZAŠČITO

Slovenijo je med 3. 8. 2023 in 6. 8. 2023 zajela vremenska ujma s hkratnim pojavom močnega obilnega dežja in vetra. Posledično je prišlo do večjih poplav.  Poveljnik Civilne zaščite je 4. 8. 2023 aktiviral Državni načrt zaščite in reševanja ob poplavah, v katerega se je aktivno vključila tudi Policijska postaja Domžale. Policisti so skrbeli za urejanje prometa na posameznih odsekih in zagotavljali varovanje poplavljenih stanovanjskih objektov, pri tem pa pozornost polagali na osebe, ki bi na ogroženih območjih lahko izvrševali protipravna ravnanja.

Kljub našemu aktivnemu nadzoru, vse občane pozivamo na poudarek pri samozaščitnih ukrepih, predvsem na zavarovanje vrednejših predmetov, ki naj jih ne puščajo nezavarovane.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi