Kronika PP Domžale: Opito in agresivno občanko pospremili na hladno, spletni goljuf ji je spraznil bančni račun

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 21. 8. 2023 do 27. 8. 2023

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali več vlomov in tatvin, začasno odvzeli vozniško dovoljenje, posredovali pri prometni nesreči ter bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovili so, da je storilec preko spleta z vzpostavitvijo lažne spletne strani NLB banke zavedel oškodovanko in jo tako oškodoval za 20.000 eur. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

21. 8. 2023 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z razbijanjem stekla na vozilu vlomil v njegovo notranjost in iz torbice, katero je oškodovanka imela v prtljažnem delu vozila, odtujil denarnico z vsebino. Z dejanjem je storilec lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2023 – TATVINA DELOV DELOVNEGA STROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delov delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz parkirišča odtujil tri izkopne žlice za delovni stroj in z dejanjem podjetje oškodoval za okoli 9.000 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2023 – VLOM V GARAŽO IN LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo in lopo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z lomljenjem cilindričnega vložka ključavnice vhodnih vrat vlomil v garažo in iz nje odtujil traktorsko kosilnico. Prav tako je storilec z lomljenjem cilindričnega vložka ključavnice vhodnih vrat vlomil v kovinsko lopo in iz nje odtujil avtomobilsko prikolico in strižno koso BCS. Z dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 7.450 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 8. 2023 – TATVINA DENARNICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz okenske police, v garderobi podjetja, odtujil tam odloženo denarnico z vsebino. Z dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 8. 2023 – INTERVENCIJA – PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanju več stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je opita partnerica žalila in vpila na svojega izvenzakonskega partnerja, ter iz stanovanja pred večstanovanjsko hišo metala hrano in pijačo. Ker se vinjena kršiteljica kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov ni umirila in je s kršitvami nadaljevala, ji je bila na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil ZJRM-1 so policisti kršiteljici izdali plačilni nalog.

24. 8. 2023 – GOLJUFIJA  
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufija. Ugotovljeno je bilo, da je storilec preko spleta, z namenom, da si pridobi premoženjsko korist, s prikrivanjem dejanskih okoliščin oziroma z vzpostavitvijo lažne spletne strani NLB banke zavedel oškodovanko, da je ta v lažno spletno stran vpisala svoje uporabniške podatke, s pomočjo katerih je nato storilec vstopil v njeno spletno banko in nato izvršil tri plačila v skupnem znesku 20.000 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 8. 2023 – ZAČASNO ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

26. 8. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je tuji voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v voznika osebnega avtomobila. Tujec je bil zaradi kršitve določil ZPrCP s strani policistov mandatno kaznovan, pri čemer je globo na kraju poravnal. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 25.000 EUR.

***********************************************************

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2023/2024

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi