Kronika PP Domžale: Opiti razgrajač se je želel pretepati, med žganjekuho zagorel skedenj

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 31. 10. 2022 do 6. 11. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, tatvin, prometno nesrečo in požar skednja. Obveščeni so bili o opitem moškem, ki razgraja, vpije in se hoče pretepati. Ker se navkljub opozorilom in ukazom ni umiril, mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Na policijski postaji se je oglasila  občanka in prijavila zlorabo bančne kartice. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

31.10.2022 – VLOM V VRTNI LOPI
Policisti so bili obveščeni o vlomu v dve vrtni lopi. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja so ugotovili, da je storilec preko noči na vzvod odprl vrata vrtnih lop in iz njih odtujil motorno žago Husquarna, kosilnico ter kotno brusilko znamke Iskra.

1.11.2022 – VLOM V HIŠO
V okolici Domžal je storilec na vzvod skozi vrata v pritličju vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore, vendar iz njih ni odtujil ničesar. Lastnika je oškodoval za okoli 500 eur.

1.11.2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
V Zaborštu je bil kolesar sam udeležen v prometni nesreči. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba ceste, zaradi česar je kolesar izgubil ravnotežje in padel. Pri tem se je poškodoval po glavi. Na kraju so uslužbenci ZD Domžale poškodovanega oskrbeli, nato pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan na nadaljnje preglede v UKC Ljubljana.

2.11.2022 – TATVINA ARTIKLOV V PRODAJALNI
Policisti so bili obveščeni o tatvini več artiklov iz prodajalne. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil več parfumov in krem višjega cenovnega razreda, v skupni vrednosti okoli 2100 EUR. Policisti bodo zoper neznanega osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče in nadaljevali z zbiranjem obvestil.

2. 11. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v prometni nesreči udeležen mladoleten kolesar, ki se je nepravilno vključeval v promet in trčil v osebno vozilo. Pri tem se kolesar lahko telesno poškodoval. Zoper kolesarja, povzročitelja prometne nesreče, bodo policisti napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

3. 11. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do stojala za kolesa, poškodoval ključavnico s katero je bilo kolo priklenjeno, in ga odtujil, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 600 EUR.

3. 11. 2022 – ZLORABA BANČNE KARTICE
Na policijsko postajo je prišla občanka in prijavila zlorabo bančne kartice. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec prišel do podatkov bančne kartice oškodovanke, ter opravil dve nakazili preko elektronske aplikacije, s čimer je oškodoval prijaviteljico za 3400 EUR.

3. 11. 2022 – VLOM V VRTNO LOPO
V okolici Domžal je storilec na vzvod odprl vrata lesene vrtne lope, iz katere je odtujil dve kolesi in več ročnega električnega orodja, s čimer je oškodoval lastnika za okoli 1300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in pregledom posnetkov video nadzorne kamere, ter zoper osumljenega podajo kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

4.11.2022 – INTERVENCIJA, PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1
Policisti so bili obveščeni o opitem moškem, ki razgraja, vpije in se hoče pretepati. Policisti so moškega izsledili. Ker se moški kljub opozorilom in ukazom ni umiril, so policisti zoper imenovanega uporabili prisilna sredstva ter odredili pridržanje do iztreznitve. Pridržanemu je bil zaradi kršitev izdan plačilni nalog s predpisano globo.

4.11.2022 – TATVINA ŠTIRIKOLESNIKA
Policisti so bili obveščeni, da je neznanec v času med 1.11.2022 in 2.11.2022 pristopil do odklenjenega gospodarskega poslopja in na neugotovljen način odtujil štirikolesnik znamke TGB EST, črne barve. Materialna škoda znaša za okoli 10.000 EUR

4.11.2022 – VOŽNJA KOLESARJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika kolesa pri katerem je obstajal sum, da vozi pod vplivom alkohola. Opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1.01 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana ter izdan plačilni nalog s predpisano globo.

5.11.2022 – POŽAR V GOSPODARSKEM POSLOPJU – SKEDNJU, POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o požaru skednja. Požar je pričel gasiti občan iz sosednje hiše, gasilci pa so nato požar do konca pogasili. Nastala pa je materialna škoda za okoli 1.000 EUR. Ugotovljeno je bilo, da je znana oseba naložila drva na odprto kurišče kotla za žganjekuho, ki se je nahajal ob vhodnih vratih v skedenj in s kraja odšla, ter pustila kotel nezavarovan. Iz kurišča se je nato ogenj razširil na vrata in streho skednja. Zoper znano osebo bodo policisti podali kazensko ovadbo v zvezi kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

6.11.2022 – VLOM V BRUNARICO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v brunarico. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči med 05.11.2022 in 06.11.2022 neovirano pristopil do objekta, kjer je s primernim orodjem in na vzvod vlomil v notranjost in iz notranjosti odtujil dve gorski kolesi in električno orodje. Nastala je materialna škoda v skupni višini za okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi