Kronika PP Domžale: Onaniral na avtobusu, izsiljevanje preko medmrežja, omagal zaradi maliganov

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. 7. 2021 do 1. 8. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali dve prometni nesreči, več tatvin koles, vožnjo pod vplivom alkohola, prejeli obvestilo o onaniranju na avtobusu, obnemoglem vinjenemu občanu, ki je počival ob cesti ter izsiljevanju preko medmrežja. V katerem je neznani stprilec oškodovancu zagrozil, da v kolikor ne bo nakazal določenega zneska v tujino, bo njegovim prijateljem na profilu Facebook poslal slike z neprimerno vsebino. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

27. 7. 2021 – PROMETNA NESREČA Z GMOTNO ŠKODO
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega vozila ter voznik motornega kolesa. V prometni  nesreči se nihče od udeležencev  ni telesno poškodoval, je pa na vozilih nastala gmotna škoda. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

27. 7. 2021 – OBVESTILO O ONANIRANJU NA AVTOBUSU
Občanka je na policijski postaji podala prijavo zoper moškega srednjih let, ki je na avtobusu na relaciji Ljubljana – Domžale onaniral. Ko bo kršitelj izsleden, mu bo zaradi kršitve tretjega odstavka sedmega člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

28. 7. 2021 – VLOM V BRUNARICO IN TATVNINA DVEH KOLES
Policisti so bili tega dne obveščeni o vlomu v brunarico in tatvino dveh koles. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem primernim orodjem preščipnil ključavnico obešanko na vratih brunarice,  vstopil v prostor, kjer je preščipnil še dve verigi in iz notranjosti odtujil gorsko kolo znamke Haibike, modre barve, z oranžnimi nalepkami, neznanih številk okvirja, v vrednosti 800,00 EUR ter gorsko kolo znamke ROMET, modro rdeče barve, neznanih številk okvirja, v vrednosti 400,00 EUR. Skupna materialna škoda znaša cca. 1230 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 7. 2021  –  PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V DOMŽALAH – IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo  zaradi vožnje preblizu desnega roba, zaradi česar je voznik osebnega vozila trčil v steber betonskega zida.  Preizkušen je bil z indikatorjem alkohola, kateri je pri pravilni uporabi pokazal 0,43 mg/l, zardi česar mu je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Skupna materialna škoda znaša okoli 5000 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

30. 7. 2021 – IZSILJEVANJE PREKO MEDMREŽJA
Oškodovanec je na policijski postaji prijavil kaznivo dejanje izsiljevanja in sicer mu je neznani storilec zagrozil,  da v kolikor ne bo nakazal določenega zneska v tujino, bo njegovim prijateljem na profilu Facebook poslal slike z neprimerno vsebino. Ker nakazila ni bilo, je storilec sporne fotografije razposlal nekaj njegovim prijateljem.

30. 7. 2021 – VLOM V HIŠO
Oškodovanec vloma v hišo je obvestil policiste, da je prišlo do vloma v hišo. Z vlomom so storilci napravili za okoli 200 EUR materialne škode.

31. 7. 2021 – TATVINA KOLES IZ ODKLENJENE GARAŽE
Oškodovanec je obvestil  policiste, da je storilec kaznivega dejanja preplezal ograjo ter vstopil v odklenjeno garažo, iz katere je odtujil dva kolesa in sicer treking kolo znamke Dema, tip Loara 5.0, sive barve z roza napisom  “DEMA”, z nameščeno hupo rdeče barve in števcem, luči spredaj in zadaj, nosilec za  bidon, črne barve ključavnica, ter gorsko kolo znamke Scott, tip contessa 780, velikost L, št. okvirja C1EV0017, črne barve z belimi vilicami, nameščen ima bel nosilec za bidon, črne barve zvonec, luči spredaj in zadaj, črne barve ključavnica, dva nosilca za pripenjanje psa ter motorno koso znamke Stihl, tip FS 55, serijskih številk 816592625, oranžne barve. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 1.300 EUR.

31. 7. 2021 – OBNEMOGEL OBČAN
Policisti so intervenirali na klic občana, ki je povedal, da je ob cesti v bližini Domžal opazil ležečega moškega, ki ni bil odziven, ob katerem se je nahajal pes pasme rottweiler. Policisti so v postopku ugotovili, da je občan  zaradi vinjenosti omagal ter počival ob cesti. Zdravstveno osebje je občana pregledalo ter ugotovilo, da ni kritično zastrupljen z alkoholom. Občanu je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo, saj pes ni bil ustrezno   zavarovan, kar je tudi onemogočalo izvedbo interveniranja policistov.

1. 8. 2021 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA TER PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da je  vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola (0.75 mg/l), zaradi česar je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. V  postopku je kršitelj do policistov postal nesramen, žaljiv ter agresiven, prav tako pa ni upošteval odrejenih zakonitih ukazov policista, zaradi česar so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Kršitelj je na kraju  prejel plačilni nalog s predpisano globo zaradi kršitev ZJRM-1, prav tako pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi kršitev ZPrCP.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi